Icoon ster | Boven De Wolken

Wout* & Lina*

Eindelijk heb ik de moed gevonden om mijn verhaal te delen. Het jaar 2022, een jaar vol emoties, mooie en minder mooie. Op 20 mei 2022 is ons sterrenkindje Wout geboren. We war... verder lezen

Eindelijk heb ik de moed gevonden om mijn verhaal te delen.

Het jaar 2022, een jaar vol emoties, mooie en minder mooie.
Op 20 mei 2022 is ons sterrenkindje Wout geboren. We waren 20 weken zwanger, of dat dachten we toch. Op 17 weken hadden we nog een supermooie echo en alles was in orde. Op 20 weken kregen we te horen dat er geen hartslag meer was en dat de baby al 2 weken dood in de buik zat. De dokters wisten ons te vertellen dat de navelstreng rond zijn nek zat.
Langs de ene kant stortte onze wereld in, maar langs de andere kant was er nog de zorg voor onze zoon van 2 jaar. Maar hoe leg je uit aan een kind van 2 jaar dat zijn broer dood is? Dat gaat gewoon niet. We hebben besloten om foto’s te laten nemen dankzij Boven De Wolken, en wat waren we daar blij mee!

Dan komt het getwijfel: gaan we opnieuw proberen of gaan we wachten? We wilden zeker nog een kindje, dus hebben we besloten om niet te wachten. Na een herstel van 12 à 13 weken waren we weer zwanger, toch wel een beetje onverwacht. Nooit gedacht dat het zo snel ging lukken. Langs de ene kant waren we superblij, en langs de andere kant waren we heel bang, want stel dat er weer iets mis zou gaan?

De eerste echo zag er goed uit. De tweede echo en de NIP-test waren ook goed. We waren superblij, want de eerste gevarenzone waren we voorbij en we kregen een meisje.

Kort daarna begon ik mij niet lekker te voelen, ik had steken in de buik, dus ging ik naar de huisarts voor een extra controle. Daar zeiden ze me: ‘U hebt een blaasontsteking.’ Maar mijn gevoel vertelde me dat er meer aan de hand was, dus ging ik toch maar naar de spoed.
En daar kwam het verdict weer: ‘Sorry mevrouw, er is geen hartslag meer. De baby is een kleine week dood.’ Ons hart brak in duizenden stukjes. Op 28/10/2022 is ons kleine sterrenmeisje Lina geboren op 13,5 weken zwangerschap.

En daarna komen al de vragen: Hoe kan dit? Wat is er gebeurd? We hebben een week geleden een goede echo gehad? ‘Tja mevrouw, daar hebben we geen antwoorden op.’ Daar zit je dan, zonder antwoorden. Uiteindelijk hebben ze in het ziekenhuis besloten om genetische onderzoeken te doen.
Nu begint het wachten op antwoorden, minstens 12 weken. Hopelijk weten we dan meer. Tot dan gaan we wachten en gaan we genieten van onze 2-jarige zoon Max.

Wout ?en Lina ?, we missen jullie superhard. ❤️

Superhard bedankt aan Boven de Wolken voor de mooie foto’s van Wout en Lina.

Sfeerbeeld Boven De Wolken

Deel jouw verhaal met andere sterrenouders

Wens je andere sterrenouders een hart onder de riem te steken of jouw verhaal en dat van jouw sterretje te delen?

Bezorg ons jouw verhaal of persoonlijke ervaringen met Boven De Wolken en wij zorgen ervoor dat dit een mooi plaatsje krijgt op onze website.

Sfeerbeeld VZW Boven De Wolken | Gratis professionele fotosessies voor sterrenouders
Iconen sterren | Boven De Wolken

Steun ons of word vrijwilliger

Boven De Wolken wil haar fotosessies blijven aanbieden aan alle sterrenouders in België. Als niet-gesubsidieerde vzw zijn ze volledig afhankelijk van giften en van de dagelijkse liefdevolle inzet van honderden vrijwilligers. Wil jij ons helpen? Dat kan op veel manieren!

Sfeerbeeld VZW Boven De Wolken | Gratis professionele fotosessies voor sterrenouders
close