Ons gastenboek

Kwam jij of iemand in jouw omgeving recent in contact met onze organisatie en wil je deze ervaring graag delen? Laat een berichtje na in ons gastenboek.

Op 3 augustus 2022 moest ik mijn zoontje Luan noodgedwongen laten gaan aan 24 weken en 6 dagen zwangerschap. Omwille van de complicaties (inwendige bloeding) die zich voordeden en omdat ik fysiek enorm veel problemen kreeg.

Ik ben jullie enorm dankbaarder voor de foto’s die boven de wolken gemaakt heeft van mijn zoontje. Dankzij jullie heb ik meer dan 80 prachtige foto’s, foto’s die ikzelf nooit ging kunnen nemen!

Oneindig veel dank aan boven de wolken! Heel veel bewondering!!

Sharon Popelier

Op 2 november 1986 vond ik mijn kindje dood in zijn bedje, hij was pas 2 maanden oud. Ja het is lang geleden, maar eind december 2022 kwam ik jullie vzw tegen en ik vond het zo super wat jullie doen om het afscheid een beetje te verzachten voor ouders en hun familie.
Ik heb niks meer. Enkel een paar foto’s en zijn geboortedag en zijn sterfdag in mijn hart en in mijn geheugen.
Het verdriet verzacht maar de pijn gaat nooit weg. Hierdoor blijf ik jullie volgen. Ik was lid van vzw Wiegendood Waasland waar ik een beetje steun vond bij lotgenoten.
Wat jullie doen doet me deugd, super mooi werk.
Groetjes Brigitte.

Brigitte Baetens

Esmée, onze kleindochter, kwam als vlinderkindje op de wereld. Het was heel moeilijk voor ons. Zelf hebben we twee kindjes veel te vroeg afgegeven. Toen zonder ondersteuning (bestond niet, of nooit van gehoord). Wat zijn we blij met de prachtige foto’s die nu we van Esmée kunnen bewonderen. Aan de vrijwilligster die de foto’s genomen heeft een oprechte dankjewel, de foto’s zijn prachtig. Trotse moeke en vake.

Van Damme Nancy

Op maandag 2 september 1991 werd ons eerste zoontje, na 20 weken zwangerschap, dood geboren.

Een tijdje later belde ik naar de gynaecoloog met de vraag of er foto’s genomen waren. Dat was niet gebeurd. Het was er geen museum, ik moest het proberen te vergeten, zei hij. Mijn antwoord was dat ik dat nooit van plan was.

Gelukkig is er sindsdien veel veranderd. Doe zo voort.

Mieke Sportmans

Op 18 maart 1991 is ons zoontje Lauren geboren op uitgerekend 9 maand via een sectio.
Op 6 maanden zwangerschap had ik plots te weinig vruchtwater. Na een vlokkentest is er in Leuven GHB besloten om de zwangerschap uit te dragen en het kindje alle kansen te geven en dat was met heel veel liefde. Het zou alles of niets zijn na de geboorte.
En ook na de geboorte kreeg ik een proficiat van de pediater, dus een gezonde baby.
Maar na enkele uren zijn de longproblemen begonnen en is Lauren de volgende dag in de voormiddag gestorven.
We kregen het advies dat we konden gaan praten met een psycholoog verbonden aan het ZH die hetzelfde had meegemaakt.
Nadien thuis met ons zoontje, van toen 4 jaar, moest er gezwegen worden in de familie.
Een schoonbroer heeft wel enkele foto’s gemaakt van Lauren, van voor en na zijn overlijden. Aan deze foto’s heb ik heel veel steun.
Zijn grafje moet er voor mij altijd perfect verzorgd uitzien op een kinderkerkhofje waar ik wekelijks naartoe ga .
Gerda.

Gerda Gemis

We hebben in 2010 ons zoontje Taylor verloren, dan in 2017 ons tweede zoontje Tristan en in 2018 ons derde zoontje Liam. We zijn boven de wolken enorm dankbaar voor de zeer mooie foto’s die ze hebben genomen. Dit is een herinnering die we met ons meenemen. Niet alleen de foto’s maar ook de gesprekken enzo. Het komt erop neer dat we boven de wolken zeer dankbaar zijn.

Jean Vandepitte/Kaat Blomme

Op 4 april 2021 zijn wij te weten gekomen dat onze eeneiige tweeling gestorven was, op een draagtijd van 26 weken.
We waren in volle paniek en wisten niet meer wat te doen.
Op 6 april 2021 zijn Matteo en Ilano geboren. Het ziekenhuis bood professionele hulp aan en ook de organisatie boven de wolken.
Wij wisten niet wat dit was, maar zijn zo gelukkig dat wij dit hebben gedaan.
We hebben prachtige foto’s en prachtige herinneringen. De foto’s zijn zo mooi dat we er een boek van gemaakt hebben.
Ik weet niet meer wie de foto’s gemaakt heeft maar die persoon stelt je zo op je gemak en niets was te veel wat we vroegen.
Wij kregen ook een koffertje met spullen die we konden linken aan hun boekjes met teksten en verhalen. Een zeepje om hen een bad te geven, 2 beertjes (1 om zelf te houden en 1 om bij hen te leggen). We mochten ook een hartje kiezen en een dekentje, want voor kleertjes waren ze nog iets te klein.
Wij zijn zo blij dat wij dit nog gedaan hebben.
Ik zou namens mij en mijn vrouw de fotografe die de foto’s gemaakt heeft willen bedanken.
En ik kijk soms naar de sterrenhemel waar hun naam in staat, dit troost mij ook.

Jens

In november 2019 stond de wereld even stil toen wij ons kindje Ilona verloren door een miskraam.  Maar dankzij jullie hebben we een mooi aandenken aan onze dochter. Hartelijk dank daarvoor en ook voor de vele steun. Mvg.

Jethro Beeldens

Op 8 oktober stond onze wereld stil. Daar was hij dan, ons lief klein mooi perfecte mannetje. Net 24 weken, alles klopte behalve zijn hartje … hij kon niet langer vechten …
Niet veel later stond de fotografe van BDW bij ons op de kamer ! Wat was ze lief en vriendelijk. We zijn zo dankbaar voor de mooie foto’s !
Ook de geboorteakte die we bij BDW hebben besteld is heel erg mooi ! Zeker een mooi geschenk voor de papa’s die de kans niet hebben gekregen om hun klein wondertje een naam te geven.
ZOVEEL BEWONDERING VOOR BOVEN DE WOLKEN !

Familie D'Hooge

Op 25 februari 1985 vernamen we dat ons zoontje Jeroen, net voor de geboorte plots gestorven was. Onze wereld stond toen even stil.
Wat toen zo anders was … we konden even afscheid nemen in het mortuarium van het ziekenhuis.
Van foto’s nemen was geen sprake. Geen enkele herinnering aan wat wij los moesten laten…
In het trouwboekje verscheen de tekst ‘levenloos kind van het mannelijk geslacht’.
Pas in 1999 werd de wet aangepast, en kon de naam Jeroen toegevoegd worden.
Jaren geleden nam ik contact op met het ziekenhuis, in de hoop dat er in het dossier nog iets terug te vinden was. De steun en medewerking die ik kreeg waren fantastisch, maar het mocht niet zijn. Geen foto’s.

Wat een schril contrast met wat ik nu beleef en voel in deze warme wolkenfamilie .

Beste vrienden, wat jullie doen is fantastisch, hartverwarmend. Een organisatie als ‘Boven de Wolken’ mag nooit verdwijnen, want ik ken het gemis om geen foto’s te hebben. Ik ben dan ook fier dat ik sedert mei als wolkenwachter deel mag uitmaken van deze warme familie.

Marco en Florette Penxten-Snellings
Meer laden

Laat een berichtje na

Wens je jouw ervaring met Boven De Wolken graag te delen? Laat een berichtje na in ons gastenboek. Wij publiceren dit zo snel mogelijk.

    Bericht verzenden

    Sfeerbeeld VZW Boven De Wolken | Gratis professionele fotosessies voor sterrenouders
    Loading icon Impakt