Icoon eekhoorn | Boven De Wolken

Word vrijwilliger bij Boven De Wolken

Wil jij graag deel uitmaken van onze groeiende Boven De Wolken familie van vrijwilligers? Maak hieronder je keuze en stel je kandidaat!

Samenwerken als fotograaf

Omdat je een fotosessie nooit meer kan overdoen en omdat de foto’s van Boven De Wolken vast en zeker een van de weinige fotoreeksen zijn die ouders zullen hebben, wordt iedere aanmelding met veel aandacht en zorg beoordeeld.

In eerste instantie gaan we op zoek naar vrijwilligers met veel empathie en een groot hart, maar minstens even belangrijk is dat je beschikt over een grote kennis van fotografie.

Werken als vrijwilliger voor Boven De Wolken wil ook zeggen dat je terechtkomt in een héél warm team, ook wel de ‘Boven De Wolken-familie’ genoemd. Weet dat je met open armen zal worden ontvangen en dat ieder van ons openstaat voor feedback en de nodige hulp.

Een eerste sessie volg je dan ook samen met een ‘ervaren’ fotograaf zodat je voor jezelf kan uitmaken of dit iets is waar je je blijvend voor wil inzetten.

Kan je om met moeilijke lichtomstandigheden? Ben je in het bezit van een professioneel toestel? Heb je voldoende kennis van Photoshop en/of Lightroom en heb je daarbovenop nog eens voldoende mensenkennis, moed, respect en tact? Dan kijken wij heel erg uit naar je sollicitatie!

Stel je kandidaat

  Zelfstandig fotograaf in hoofdberoepZelfstandig fotograaf in bijberoepHobbyfotograaf
  RawJpeg

  In deze map vind je 4 beelden. Vertel ons wat er te zien is EN welke instellingen en/of bewerkingen jij zou aanpassen om dit soort foto te vermijden. Spreek hierbij in foto-termen.

  Stuur min. 10 - max. 25 eigen foto’s via wetransfer naar info@bovendewolken.be. Dit mogen newborn, reportage of portret foto’s zijn. Veel succes!

  Gegevens verzenden

  Veelgestelde vragen

  Onze organisatie is blijvend op zoek naar vrijwillige fotografen over het volledige land. Wil je je aanmelden, maar heb je nog vragen? Dan vind je het antwoord vermoedelijk hieronder terug.

  Moet ik een gediplomeerd fotograaf zijn?

  Neen. We rekenen er wel op dat je beschikt over voldoende kennis van Photoshop/Lightroom, je werkt met een professioneel toestel, je weet welke instellingen je moet hanteren bij verschillende lichtomstandigheden, je kennis hebt van compositie, witbalans en scherpte. Het zijn echter beelden die je nooit meer kan overdoen, dus vragen we wel enige professionaliteit.

  Neen. Om vrijwilliger te zijn bij Boven De Wolken rekenen we op een minimum van 6 shoots per jaar. Onze oproepen worden geplaatst tussen 8 -21 uur op ons intern platform (Teams). We verwachten dat je via dit platform laat weten of je al dan niet beschikbaar bent. We doen ons best om binnen de 24 uur na de geboorte van de baby een fotograaf langs te sturen. Flexibiliteit is dus wel een must, maar je kiest altijd zelf wanneer je wel of niet beschikbaar bent. ‘s Nachts gaan er geen fotosessies door.

  Ja. Van zodra je wordt toegevoegd in ons team duid je zelf aan naar welke ziekenhuizen je graag op pad wil gaan. Je wordt dan enkel getagd bij de aangeduide ziekenhuizen en beslist na de tag nog altijd zelf of je deze oproep wil aannemen of niet. Een reden waarom je deze oproep niet wil of kan doen is niet nodig.

  Neen. Je start bij Boven De Wolken als stagiair. Iedere beginnende Boven De Wolken-fotograaf gaat 3, 6 of 9 keer mee met een vaste fotograaf. Je neemt hierbij ook niet meteen de leiding. Na iedere sessie ontvang je feedback over de gemaakte beelden en zijn wij benieuwd naar je ervaring. Dankzij deze feedback kan je groeien op heel wat vlakken en ben je misschien na 3 keer wel klaar om alleen te gaan. Ook als wij een go geven om alleen te gaan, mag je zelf beslissen of je nog wil meevolgen of niet.

  Een doorsnee fotosessie duurt ongeveer een uurtje. Al is iedere situatie anders en is dit moeilijk te zeggen. Wanneer je ervoor kiest om een kindje te fotograferen waarbij de beademing wordt stopgezet, kan deze fotosessie langer duren. Je bent zelf volledig vrij om ervoor te kiezen dit soort fotosessies wel of niet aan te nemen.

  Al onze fotografen ontvangen op het einde van het jaar een onkostenvergoeding van €10 per fotosessie en per kwartaal een kilometervergoeding. Daarnaast ben je verzekerd tegen aansprakelijkheid en ongevallen en is je fotomateriaal verzekerd (niet tegen diefstal!).

  Boven De Wolken is een warme familie van vrijwilligers met eenzelfde soort passie en doel. Als vrijwilliger kan je altijd terecht bij het team en bij andere vrijwilligers met al je vragen rond fotografie of onze werking. Via ons intern platform kan je je verhaal kwijt en staat iedereen paraat om je te helpen waar nodig. Wij ervaren absoluut geen onderlinge concurrentie. Voor heel wat fotografen is Boven De Wolken een verrijking naar groei in hun fotografie en als mens.

  Dit is een bezorgdheid die het meeste speelt bij kandidaat-vrijwilligers. De stagemomenten zijn hier ideaal voor. Je kan meevolgen met een vaste Wolkenfotograaf en zelf perfect aanvoelen hoe je dit moment ervaart. Veel contact met de ouders is hier nog niet nodig. In 95% van de gevallen zegt een stagiair-fotograaf dat het idee om voor Boven De Wolken te fotograferen zwaarder was dan het werkelijk doen. Ons team staat ook altijd klaar om je op te vangen na een fotosessie om je hart te luchten. Je bent altijd vrij om alsnog te stoppen als je aanvoelt dat dit soort fotografie alsnog te zwaar voor je is.

  Dit contract is geen arbeidscontract, wel een vrijwilligerscontract. Als eerste hebben we je gegevens nodig voor het uitbetalen van je vergoeding. Daarnaast ligt privacy bij ons in de bovenste schuif. We vinden het belangrijk dat er discreet wordt omgegaan met alle gedeelde informatie en beelden. Deze mogen in geen geval buiten de vzw gedeeld worden. Als wij merken dat deze regels niet worden gerespecteerd, wordt de samenwerking meteen stopgezet. Stopzetting kan van beide kanten zonder opzegperiode. Bij stopzetting vragen wij ons alle gemaakte beelden voor de vzw alsnog te bezorgen.

  Het hart van onze organisatie zijn onze vrijwilligers. Zonder hen kan onze organisatie niet verder bestaan. Wij vinden het daarom heel belangrijk dat iedereen zich goed voelt binnen onze organisatie. We vragen open te communiceren en zijn vrijwel altijd beschikbaar om een luisterend oor te bieden. 2-maandelijks worden regionale samenkomsten georganiseerd om collega-vrijwilligers beter te leren kennen, in januari geven we een nieuwjaarsdrink, in april bedanken wij
  jullie graag met een heuse familiedag voor het volledige gezin, in september organiseren wij een 3-daagse waarin verschillende workshops en teambuildings worden aangeboden en door het jaar heen zorgen we voor verschillende webinars rondom het thema perinataal verlies. Ook worden door ouders, vrienden en familie verschillende events georganiseerd waar wij met ons team graag aan deelnemen. Op je verjaardag vinden we het leuk je te verrassen! Dit alles is uiteraard geheel vrijblijvend.

  Samenwerken als vrijwilliger

  Ben jij een jurist, advocaat, notaris, marketing manager, videograaf, IT-specialist, dichter, redacteur, logistiek medewerker, pr manager, kunstenaar of denk je dat je het talent en de creativiteit bezit om ons te helpen groeien? Dan horen wij het graag en kijken wij heel erg uit naar je sollicitatie!

  Stel je kandidaat

   Gegevens verzenden

   Onze wolkenfamilie

   We kunnen ze niet genoeg bedanken. Al onze vrijwilligers staan dagelijks klaar voor anderen en leggen hun hele hart in onze vzw. Onze fotografen gaan dagelijks op pad, lopen een kamer binnen vol verdriet en trots. Iets waar enorm veel moed en kracht voor nodig is om dit te kunnen betekenen voor anderen.

   Onze wolkenwachters staan dagelijks klaar om elk sterrenkindje een fotograaf toe te wijzen. Daarnaast hebben we nog heel wat vrijwilligers die ervoor zorgen dat het enorme werk verlicht wordt en het leefbaar blijft. Allemaal hebben ze een zeer hechte, bijzondere band en maken ze deze wereld, ondanks al het verdriet, op alle vlakken zoveel mooier.

   Gewoon door wat ze doen, geheel vrijwillig… Deze meer dan 300 schatten zijn Boven de Wolken!