Icoon ster | Boven De Wolken

Maezie*

* Maezie Ruisi * 14 februari, een dag waar we lang op gewacht hadden. Op Valentijn hadden we eindelijk een geslaagde terugplaatsing van een embryootje: na drie dagen al waren er d... verder lezen

* Maezie Ruisi *

14 februari, een dag waar we lang op gewacht hadden. Op Valentijn hadden we eindelijk een geslaagde terugplaatsing van een embryootje: na drie dagen al waren er de eerste symptomen en hadden we een positieve test in onze handen.
Het hCG steeg supergoed en op 12 weken kregen we te horen dat jij onze knappe dochter ging worden. We waren tot over onze oren verliefd, want papa wou zo graag een meisje, zijn persoonlijke ‘papa’s kindje’ in mijn buik.
Alleen ging mijn zwangerschap helemaal niet zoals ik had gehoopt: op 6 weken kreeg ik plots een bloeding, gelukkig was het een hematoom dat op 13 weken opgelost was, maar ik bleef veel overgeven tot 17 weken en kreeg de ene na de andere blaasontsteking. Vanaf 24 weken begon ik eindelijk te genieten van mijn zwangerschap, maar toen kreeg ik op 25 weken plots minder goed nieuws: je was slecht gegroeid en niet goed bijgekomen.

27 juli 2022, op 26 weken, kregen we het ergste nieuws dat ik kon bedenken: jouw hartje was gestopt met kloppen en we konden niets meer doen om jou te redden.
28 juli waren we opnieuw in het ziekenhuis om te bevallen van jou. Uiteindelijk werd je die dag geboren om 18.48 uur in je vruchtzak. En wat was je prachtig en uniek. En vooral helemaal perfect en compleet. Elke vroedvrouw stoefte over hoe mooi je was ? en we konden niet anders dan dat beamen.

Tot 10 november hadden we altijd het nieuws gekregen dat er nergens iets gevonden was, dat je hartje gewoon was gestopt met kloppen en dat je perfect in orde was, te perfect voor de wereld. ?
Maar toen we in Brussel opnieuw ons icsi-traject wilden starten, kregen we ineens het nieuws dat er toch iets gevonden was. Opnieuw stortte onze wereld in. Je had hypercoiling en infarcten in je placenta. Spijtig genoeg konden we niets doen om dit te vermijden. Je had een chronisch zuurstoftekort gehad, de gedachte alleen al breekt ons hart.

Voor ons blijf je gewoon te perfect voor deze wereld. ?

28 juli 2022 zal voor altijd in ons hart gegraveerd staan.

Lieve Maeziemuis, voor altijd ons perfecte kleine meisje ?

Sfeerbeeld Boven De Wolken

Deel jouw verhaal met andere sterrenouders

Wens je andere sterrenouders een hart onder de riem te steken of jouw verhaal en dat van jouw sterretje te delen?

Bezorg ons jouw verhaal of persoonlijke ervaringen met Boven De Wolken en wij zorgen ervoor dat dit een mooi plaatsje krijgt op onze website.

Sfeerbeeld VZW Boven De Wolken | Gratis professionele fotosessies voor sterrenouders
Iconen sterren | Boven De Wolken

Steun ons of word vrijwilliger

Boven De Wolken wil haar fotosessies blijven aanbieden aan alle sterrenouders in België. Als niet-gesubsidieerde vzw zijn ze volledig afhankelijk van giften en van de dagelijkse liefdevolle inzet van honderden vrijwilligers. Wil jij ons helpen? Dat kan op veel manieren!

Sfeerbeeld VZW Boven De Wolken | Gratis professionele fotosessies voor sterrenouders
close