Icoon ster | Boven De Wolken

Thor*

Op 31/12/22 had ik een positieve zwangerschapstest. We werden plots fiere ouders. Dolgelukkig waren we: eindelijk nieuw leven… Op de eerste echografie leek alles in orde, tot... verder lezen

Op 31/12/22 had ik een positieve zwangerschapstest. We werden plots fiere ouders.
Dolgelukkig waren we: eindelijk nieuw leven…

Op de eerste echografie leek alles in orde, tot we bij de vroedvrouw mochten gaan en we direct doorverwezen werden naar de gynaecoloog.
‘Het spijt me’, klonk het, ‘jullie moeten binnen de week terugkeren.’
Verlamd van verdriet zaten we verbaasd te kijken naar elkaar.
Hoezo, niet goed?

We kregen een afspraak binnen de week.
Onze jongen zijn hartje klopte niet meer na 8 weekjes.

We hebben toen de keuze gekregen: direct een curettage of medicatie.
Dokters zijn snel om een curettage te laten uitvoeren omdat het hun iets opbrengt.
Als je als ouder waardig afscheid wil nemen, kies dan voor de medicatie. Anders krijg je na je operatie niets mee van je kindje en ben je letterlijk leeggezogen.

We kozen ervoor om het vruchtje te laten komen met medicatie. In totaal heb ik 24 pillen gekregen. Drie weken durfde ik niet buiten te komen uit vrees dat ons kindje zou komen.
Op 23/02/23 is onze jongen in zijn vruchtzakje gekomen, midden in de nacht. Ik had een doek in de wc gehangen. We hebben hem direct in water gelegd.

We hebben vzw Boven de Wolken gecontacteerd, met een bang hartje, uit schrik dat ze ons gingen afwimpelen en zeggen: ‘Het is te klein.’ Maar neen hoor, al heel snel stond hier een fotografe: Bo. Een superlieve, behulpzame dame.

We hadden zelf een kistje geschilderd, een brief geschreven, gedichtjes gemaakt, witte bloemetjes geplant, witte rozenblaadjes, een kaarsje doen branden, een kadertje besteld…
We hebben samen als ouders onze jongen een waardig afscheid gegeven thuis, want de overheid erkent nog steeds geen kleine sterrenkindjes, wat voor ouders hartverscheurend is. Doe het allemaal maar alleen thuis, zonder begeleiding.

Wij willen heel graag vzw Boven de Wolken bedanken. Bedankt Bo en Lien van Troost na verlies. Lien is me de volledige procedure komen uitleggen. Ze stond me gedurende al die weken bij met raad en daad. Bedankt voor de erkenning, hulp en steun. Jullie hebben voor eeuwig een plaatsje in ons hartje…

Liefs en heel veel sterkte voor alle sterrenouders,
mama en papa, Nathalie & Filip xxx

Sfeerbeeld Boven De Wolken

Deel jouw verhaal met andere sterrenouders

Wens je andere sterrenouders een hart onder de riem te steken of jouw verhaal en dat van jouw sterretje te delen?

Bezorg ons jouw verhaal of persoonlijke ervaringen met Boven De Wolken en wij zorgen ervoor dat dit een mooi plaatsje krijgt op onze website.

Sfeerbeeld VZW Boven De Wolken | Gratis professionele fotosessies voor sterrenouders
Iconen sterren | Boven De Wolken

Steun ons of word vrijwilliger

Boven De Wolken wil haar fotosessies blijven aanbieden aan alle sterrenouders in België. Als niet-gesubsidieerde vzw zijn ze volledig afhankelijk van giften en van de dagelijkse liefdevolle inzet van honderden vrijwilligers. Wil jij ons helpen? Dat kan op veel manieren!

Sfeerbeeld VZW Boven De Wolken | Gratis professionele fotosessies voor sterrenouders
close