Icoon ster | Boven De Wolken

Heaven*

Mijn vriend en ik waren al een tijdje aan het proberen om zwanger te worden, maar kregen tegenslagen. Tot op een dag. Ik voelde mij anders, mijn lichaam voelde anders en ik deed ee... verder lezen

Heaven

Mijn vriend en ik waren al een tijdje aan het proberen om zwanger te worden, maar kregen tegenslagen. Tot op een dag. Ik voelde mij anders, mijn lichaam voelde anders en ik deed een test. Jaja, eindelijk waren we zwanger, we waren zo gelukkig om eindelijk te weten dat we samen een kindje gingen krijgen.

We gingen op controle bij de gynaecoloog en jouw hartje klopte heel goed, regelmatig zoals het hoort. Je was zo actief in mijn buik. Wat waren mama en papa blij, er vloeiden tranen van geluk. Wij voelden ons doodgelukkig en gingen al op zoek naar namen, hoe we jouw kamertje gingen aankleden. We waren tot over onze oren verliefd op jou. Telkens als we op controle gingen rollebolde jij in mama haar buikje. Je was zo blij, maar je wou nooit stil blijven liggen, je was altijd in beweging. Je was altijd zo actief.

Toen moesten we de NIP-test doen, en die was niet zo goed. Daarom moesten mama en papa naar het UZ Gent voor een vruchtwaterpunctie. De dokter zei dat ze eerst nog een grondige echo wou doen en ik zei: doe maar. Zoals altijd was je actief – niet stil willen liggen. Je altijd draaien als ze jou goed wilden bekijken. Maar toen zagen ze dingen: jouw hersenkamertjes waren te groot, dit kwam doordat je een open ruggetje had. Jouw hartje deed het ook niet supergoed, want je had een zeldzame aandoening. En dan nog een omphalocèle… Mama en papa zaten niet meer op hun roze wolk. We waren er in 1 slag van geduwd. Onze harten braken, we waren zo kapot.

Dan kwam de moeilijkste keuze die wij ooit in ons leven hebben moeten maken. Jou ter wereld laten komen, maar dan als het allermooiste sterretje dat er ooit geweest zal zijn aan onze mooie hemel.

02/09/2022 was de moeilijkste dag in ons leven, deze dag hebben we de bevalling op gang moeten laten komen. Om 15.40 uur ben jij, ons mooiste meisje, onze lieve kleine dochter, ter wereld gekomen. Het allermooiste gebaar dat je mij kon geven is dat je je laatste zucht hebt uitgeblazen in mama haar armen. Je had alles dat je moest hebben, maar de problemen waren inwendig. Je had geen schijn van kans op leven.

Wij hebben Boven De Wolken gevraagd om hele mooie herinneringen aan ons lief klein meisje op beeld te laten zetten. Zij zijn met alle respect met ons omgegaan. Voor zowel de papa als mij, de mama, als onze dochter. Wij zijn Boven De Wolken ontzettend dankbaar, ook voor hoe onze vrijwilligster omging met ons dochtertje. Wij hebben alle respect voor haar.

Ons kleine meisje Heaven, weet dat mama en papa jou doodgraag zien, wij wilden jou van alles leren, jou van alles zeggen, jou alles laten zien. Maar ook al ben jij nu heel ver weg, je blijft voor altijd in ons hart en in ons leven bestaan.

Onze dochterlief staat bij ons thuis op haar eigen plekje, met haar urne, enkele foto’s, een geboorterouwkaartje, beeldjes, gewoon alles erop en eraan.

Heaven, jij zal nooit vergeten worden. Jij bent en blijft ons eerste kindje. Wij zien jou enorm graag en je blijft voor altijd onze mooiste stralende ster aan de heldere hemel. We love you Heaven. My beautiful baby????

Deel jouw verhaal met andere sterrenouders

Wens je andere sterrenouders een hart onder de riem te steken of jouw verhaal en dat van jouw sterretje te delen?

Bezorg ons jouw verhaal of persoonlijke ervaringen met Boven De Wolken en wij zorgen ervoor dat dit een mooi plaatsje krijgt op onze website.

Sfeerbeeld VZW Boven De Wolken | Gratis professionele fotosessies voor sterrenouders
Iconen sterren | Boven De Wolken

Steun ons of word vrijwilliger

Boven De Wolken wil haar fotosessies blijven aanbieden aan alle sterrenouders in België. Als niet-gesubsidieerde vzw zijn ze volledig afhankelijk van giften en van de dagelijkse liefdevolle inzet van honderden vrijwilligers. Wil jij ons helpen? Dat kan op veel manieren!

Sfeerbeeld VZW Boven De Wolken | Gratis professionele fotosessies voor sterrenouders
close