Icoon ster | Boven De Wolken

Lio*

Lieve Lio, 'Nooit meer' zei ik na de geboorte van jouw zusje Laïs. Ik was gezegend met 3 kindjes en dat was voor mij voldoende. Maar bijna 4 jaar na de komst van jouw zus werd ... verder lezen

Lieve Lio,

‘Nooit meer’ zei ik na de geboorte van jouw zusje Laïs. Ik was gezegend met 3 kindjes en dat was voor mij voldoende. Maar bijna 4 jaar na de komst van jouw zus werd ik zwanger van jou! Onze 4de spruit! Iedereen was verbaasd door dit nieuws, maar tegelijk ook heel blij!

Ik zag het al helemaal voor me om weer een kleine baby in huis te hebben. De 12 wekenecho was prima in orde! De gynaecoloog zag zelfs al dat je een jongetje was. Oef! Ik maakte me dan ook weinig zorgen, want we waren de gevreesde 12 weken gepasseerd en de echo zag er goed uit.

 

Maar dan, op 14 april 2021, kon ik toevallig naar de gynaecoloog gaan, dit was nog maar 2 weken na onze 12 wekenecho. Ik had gebeld omdat ik wat kwaaltjes had en haar even wou spreken. De gynaecoloog vroeg me om plaats te nemen op de onderzoekstafel en ondertussen lachten we wat en maakten we nog grapjes. Maar dan… Ze zette alles klaar om een echo te nemen en vol ongeduld keek ik mee naar het scherm. ‘Nu moet ik je geen goed nieuws vertellen’, zei mijn gynaecoloog plots. ‘Oei? Wat scheelt er?’ hoor ik me nog vragen.

‘Het hartje klopt niet meer’ zei mijn gynaecoloog… De tranen rolden uit mijn ogen en ik draaide meteen mijn blik weg van het scherm. Want ja, ik zag het ook… Je lag met je rugje naar ons toe, stil. Twee dagen later, op vrijdag 16 april 2021, mochten we om 7.00 uur naar het ziekenhuis gaan om de bevalling in te leiden. Iedereen was zo ontzettend lief en begripvol. Rond 17.00 uur ben jij geboren, lieve Lio… een moment dat ik nooit meer vergeet. We hebben je mogen vasthouden, bewonderen en talloze foto’s genomen.

Dankzij de watermethode kleurde je ook weer mooi roze, waardoor we jou nog beter konden bewonderen. De dag nadien is de fotografe van Boven de Wolken foto’s komen nemen en hebben we afscheid genomen van jou, want die dag werd je ook gecremeerd.

Ook al was je nog zo klein, Lio, toch was en is mijn liefde voor jou heel groot! Jij hebt een groot verschil gemaakt in ons leven en je hebt ook jouw plekje binnen ons gezin!

Dikke kus,

mama

Hun ervaring in beeld

Deze ouders kozen ervoor om enkele van hun intiemste momentopnames met jullie te delen.

Sfeerbeeld Boven De Wolken

Deel jouw verhaal met andere sterrenouders

Wens je andere sterrenouders een hart onder de riem te steken of jouw verhaal en dat van jouw sterretje te delen?

Bezorg ons jouw verhaal of persoonlijke ervaringen met Boven De Wolken en wij zorgen ervoor dat dit een mooi plaatsje krijgt op onze website.

Sfeerbeeld VZW Boven De Wolken | Gratis professionele fotosessies voor sterrenouders
Iconen sterren | Boven De Wolken

Steun ons of word vrijwilliger

Boven De Wolken wil haar fotosessies blijven aanbieden aan alle sterrenouders in België. Als niet-gesubsidieerde vzw zijn ze volledig afhankelijk van giften en van de dagelijkse liefdevolle inzet van honderden vrijwilligers. Wil jij ons helpen? Dat kan op veel manieren!

Sfeerbeeld VZW Boven De Wolken | Gratis professionele fotosessies voor sterrenouders
close