Icoon ster | Boven De Wolken

Benjamin*

Grote ‘kleine’ broer Benjamin ? April 2008: Zwanger, wat een heerlijk woord. Wat waren we dolgelukkig. Onze eerste liefdesbaby. Lekker warm diep vanbinnen kon je vanaf dan g... verder lezen

Grote ‘kleine’ broer Benjamin ?

April 2008: Zwanger, wat een heerlijk woord. Wat waren we dolgelukkig. Onze eerste liefdesbaby. Lekker warm diep vanbinnen kon je vanaf dan groeien tot een prachtig kereltje. De eerste echo’s waren perfect. Je deed het erg goed. Mama deed er alles aan om je gezond en liefdevol te laten groeien en bloeien. Op de volgende afspraak kregen we te horen dat er een ‘probleempje’ was. Je kleine buikje was groter dan je hoofdje en stond helemaal opgezwollen. De gynaecoloog stuurde ons door naar een ander ziekenhuis voor verder onderzoek, maar er was geen reden tot paniek, zei hij…
Een week later mochten we langsgaan bij een specialist. Daar sloeg de bom in. De verbinding van je blaasje naar je plassertje was er niet, waardoor je blaasje opgevuld was met pipi en die was gesprongen in je buikje, waar alles was aangetast 🙁 We stonden aan de grond genageld, we beseften niet wat ze ons toen zeiden. Jij kon niet in mama’s buik blijven, ik moest je afgeven. Dit kon niet, dit mocht niet. De baby waar ik zo lang naar uitkeek…
De week die erop volgde leefde ik in een waas. Jij was nog dicht bij me en ik wou je niet zomaar afgeven, maar ik moest. Je had te veel pijn en er was geen kans op genezing. Ik wist niet of ik moest genieten of treuren die laatste dagen. Ik wou je nog zo hard laten voelen dat ik zielsveel van je hou.
Op 28 augustus ben jij geboren. Je ademhaling en hartje stopten toen je uit mama’s buik kwam. Een perfect mannetje. 18 cm groot en 265 gr. Wat was je mooi. Piepklein was je. Daar lag je dan, in een klein doosje hadden ze je gelegd en we kregen tijd alleen met jou. We wisten niet wat we moesten doen, zeggen, voelen… Alles ging door ons heen. We hebben alle details bekeken, je kleine vingertjes met nog kleinere nageltjes. Een mooi neusje, mini wenkbrauwtjes, een perfect gezichtje. Op de gang hoorden we andere baby’s hun eerste kreetje. Toen vond ik dat een afschuwelijk geluid. Wij zaten daar met een baby die nooit zijn eerste kreetje had gehad. Wat zouden wij ongelooflijk veel missen. Je eerste lach, je eerste stapjes, je eerste woordje… Wat is het verdorie oneerlijk. Je eigen kindje afgeven is onbeschrijflijk zwaar. Je weet met jezelf geen blijf, verstaat niet wat er gebeurt. Het hoe en waarom blijven door je hoofd spoken. Op 1 september hebben we je begraven. Je papa en ik samen. Wij alleen, liefje. Daar hebben we in alle stilte afscheid van je genomen.
Nu, 14 jaar later, blijven we denken aan hoe het zou kunnen zijn met jou erbij. Zou je op je broers of zusje lijken? Had je een sterk karakter gehad of was je een zacht kereltje? Je bent echt een deel van ons gezin. Je bent er overal bij. Jij bent en blijft ons eerste wondertje! Je zus en broertjes hebben jou nooit gekend, maar praten over je. Je bent zo aanwezig, kleine man. We missen je ongelooflijk erg! Hopend dat je voelt hoeveel we van je houden en dat je voor altijd onze grote ‘kleine’ jongen bent.
Voor altijd.

In stilte geboren, maar nooit vergeten…

Sfeerbeeld Boven De Wolken

Deel jouw verhaal met andere sterrenouders

Wens je andere sterrenouders een hart onder de riem te steken of jouw verhaal en dat van jouw sterretje te delen?

Bezorg ons jouw verhaal of persoonlijke ervaringen met Boven De Wolken en wij zorgen ervoor dat dit een mooi plaatsje krijgt op onze website.

Sfeerbeeld VZW Boven De Wolken | Gratis professionele fotosessies voor sterrenouders
Iconen sterren | Boven De Wolken

Steun ons of word vrijwilliger

Boven De Wolken wil haar fotosessies blijven aanbieden aan alle sterrenouders in België. Als niet-gesubsidieerde vzw zijn ze volledig afhankelijk van giften en van de dagelijkse liefdevolle inzet van honderden vrijwilligers. Wil jij ons helpen? Dat kan op veel manieren!

Sfeerbeeld VZW Boven De Wolken | Gratis professionele fotosessies voor sterrenouders
close