Viki Rams

Vrijwillige medewerker

Viki Rams

Ik ben Viki, woon in Berlaar, provincie Antwerpen, ben getrouwd en heb 2 zonen, van 18 en 21 jaar.
Tewerkgesteld als administratief bediende bij een ziekenfonds sinds 2003.
Sinds juni 2022 ben ik Wolkenwachter bij BDW.
Ik kende de organisatie en wat zij deden via social media.

Zelf hebben wij een zoontje verloren, tijdens een tweelingzwangerschap in 2001-2002.
Toen ik beviel van het ‘gezonde’ tweelingbroertje van ons overleden zoontje, mocht ik ons overleden zoontje niet meer zien van de gynaecoloog … ik heb dus geen enkele herinnering aan hem en dat doet heel veel pijn.
Nu nog altijd, na meer dan 21 jaar.
Het slijt, maar het verdriet, het gemis, het ‘wat als’ … dat blijft voor altijd hangen.

Daarom dat ik BDW zo’n geweldige organisatie vind, omdat zij de ouders zo’n mooie herinneringen kunnen geven, die wij nooit gekregen hebben en hebben kunnen bewaren, dat is zo belangrijk en zo mooi.
Elke keer als er een oproep binnenkomt wanneer ik een wacht heb, voel ik mijn hart nog altijd een klein beetje krimpen, maar ben ik achteraf, als er een fotograaf is langsgeweest, ook weer heel blij en trots dat we deze ouders, mama, papa, grootouders, broertjes, zusjes … toch een mooie tastbare herinnering hebben kunnen geven, waar ze naar terug kunnen kijken en voor altijd bij hen kunnen houden en koesteren.

Daar doe ik het elke keer opnieuw voor.

Onze wolkenfamilie

We kunnen ze niet genoeg bedanken. Al onze vrijwilligers staan dagelijks klaar voor anderen en leggen hun hele hart in onze vzw. Onze fotografen gaan dagelijks op pad, lopen een kamer binnen vol verdriet en trots. Iets waar enorm veel moed en kracht voor nodig is om dit te kunnen betekenen voor anderen.

Onze wolkenwachters staan dagelijks klaar om elk sterrenkindje een fotograaf toe te wijzen. Daarnaast hebben we nog heel wat vrijwilligers die ervoor zorgen dat het enorme werk verlicht wordt en het leefbaar blijft. Allemaal hebben ze een zeer hechte, bijzondere band en maken ze deze wereld, ondanks al het verdriet, op alle vlakken zoveel mooier.

Gewoon door wat ze doen, geheel vrijwillig… Deze meer dan 300 schatten zijn Boven de Wolken!

Steun ons of word vrijwilliger

Boven De Wolken wil haar fotosessies blijven aanbieden aan alle sterrenouders in België. Als niet-gesubsidieerde vzw zijn we volledig afhankelijk van giften en van de dagelijkse liefdevolle inzet van honderden vrijwilligers. Wil jij ons helpen? Dat kan op veel manieren!

Sfeerbeeld VZW Boven De Wolken | Gratis professionele fotosessies voor sterrenouders