Tine Knaepkens

Vrijwillige fotograaf

https://www.tinekphotography.be

Tine Knaepkens

Geef mij maar fietsen, wandelen in de natuur, gezellige momentjes met familie en vrienden, lekker eten, een gin-tonicske af en toe en een goed boek in een lekker warm bad… En mijn fototoestel natuurlijk!

Mijn passie voor fotografie is ontstaan ergens tussen 2010 en 2014 tijdens mijn reizen naar Cambodja, Tanzania, Zuid-Afrika, Peru en Bolivië. Daarvoor kocht ik mijn eerste spiegelreflex en al snel was ik zo verkocht dat ‘k me meer en meer ging verdiepen in de technische kant om mijn foto’s nog mooier en sprekender te maken. Toen al merkte ik dat, hoe intens ik ook kon genieten van de prachtige natuur, ik toch steeds meer aangetrokken werd door de schoonheid van mensen…

Lang is die passie een hobby gebleven. Toen een loopbaancoach jaren geleden mijn ogen zag blinken telkens ik over mijn fotografie sprak, voelde ik dat ik daar ooit meer moest mee doen, maar op een of andere manier was de tijd daar niet rijp voor. Tot een stevig Corona-jaar me deed inzien dat mijn work-life balance behoorlijk ontwricht was, ik voor de 2e keer leek te balanceren op het randje van een burn-out en ik besloot om mijn passie eindelijk meer zuurstof te geven.

En dus zette ik eind 2020 de stap om mijn hart te volgen en werd ik fotograaf voor Boven De Wolken. Een stap waar ik nog nooit spijt van had, een stap die me vervolledigt en zoveel energie geeft. Zo fijn om ondergedompeld te mogen worden in de warmste BDW-familie met het allermooiste doel, zo fijn te voelen dat ik met mijn passie iets kan betekenen. Dat ik toegelaten mag worden in jullie grootste verdriet, getuige mag zijn van jullie liefde voor elkaar en jullie kindje, en jullie de meest tastbare herinnering mag en kan geven om voor altijd te koesteren.

Onze wolkenfamilie

We kunnen ze niet genoeg bedanken. Al onze vrijwilligers staan dagelijks klaar voor anderen en leggen hun hele hart in onze vzw. Onze fotografen gaan dagelijks op pad, lopen een kamer binnen vol verdriet en trots. Iets waar enorm veel moed en kracht voor nodig is om dit te kunnen betekenen voor anderen.

Onze wolkenwachters staan dagelijks klaar om elk sterrenkindje een fotograaf toe te wijzen. Daarnaast hebben we nog heel wat vrijwilligers die ervoor zorgen dat het enorme werk verlicht wordt en het leefbaar blijft. Allemaal hebben ze een zeer hechte, bijzondere band en maken ze deze wereld, ondanks al het verdriet, op alle vlakken zoveel mooier.

Gewoon door wat ze doen, geheel vrijwillig… Deze meer dan 300 schatten zijn Boven de Wolken!

Steun ons of word vrijwilliger

Boven De Wolken wil haar fotosessies blijven aanbieden aan alle sterrenouders in België. Als niet-gesubsidieerde vzw zijn we volledig afhankelijk van giften en van de dagelijkse liefdevolle inzet van honderden vrijwilligers. Wil jij ons helpen? Dat kan op veel manieren!

Sfeerbeeld VZW Boven De Wolken | Gratis professionele fotosessies voor sterrenouders