Shari Bernard

Vrijwillige fotograaf

Shari Bernard

Ik ben Shari, liefhebber van de zomer, de zee, en mijn camera. Bijna 7 jaar vroedvrouw en sinds enkele maanden trotse vrijwilliger fotograaf bij Boven de Wolken. Al enkele jaren ben ik met fotografie bezig als hobby, en er was reeds lange tijd een kriebel om ook voor Boven de Wolken op pad te gaan.

Door mijn job als vroedvrouw kwam ik al regelmatig in contact met Boven de Wolken. De allereerste Boven de Wolken shoot die ik als vroedvrouw mocht bijwonen heeft veel indruk op mij gemaakt en wakkerde een vlammetje aan waarvan ik onmiddellijk wist dat ik er ooit iets wou mee doen.

Toen ik door de jaren heen nog enkele andere sterrenkindjes en Boven de Wolken fotografen ontmoet had, ging de bal verder aan het rollen. Telkens zag ik hoeveel deze fotografen voor de ouders betekenen. De foto’s zijn voor hen van onschatbare waarde, maar ook het feit dat iemand speciaal voor hun kindje langskomt, vinden ze heel erg waardevol. Hieruit groeide mijn motivatie nog meer om ook iets voor de VZW te betekenen. Ik stelde voorzichtig wat vragen aan enkele fotografen die ik in het ziekenhuis leerde kennen, en enkele duwtjes in de rug van hen en van mijn lieve collega vroedvrouwen later waagde ik dan toch de sprong. Een beslissing waar ik nog geen seconde spijt van heb gehad.

Ik krijg heel vaak de vraag of het emotioneel niet te zwaar is om telkens opnieuw in situaties met zoveel verdriet terecht te komen. Uiteraard raakt de ontmoeting met elk overleden kindje en elk gebroken gezin mij enorm hard. Maar hoe groot het verdriet van ouders ook is, de liefde voor hun kindje is altijd groter. En ik vind het een voorrecht om van deze liefde getuige te mogen zijn en deze op beeld te mogen vastleggen.

Onze wolkenfamilie

We kunnen ze niet genoeg bedanken. Al onze vrijwilligers staan dagelijks klaar voor anderen en leggen hun hele hart in onze vzw. Onze fotografen gaan dagelijks op pad, lopen een kamer binnen vol verdriet en trots. Iets waar enorm veel moed en kracht voor nodig is om dit te kunnen betekenen voor anderen.

Onze wolkenwachters staan dagelijks klaar om elk sterrenkindje een fotograaf toe te wijzen. Daarnaast hebben we nog heel wat vrijwilligers die ervoor zorgen dat het enorme werk verlicht wordt en het leefbaar blijft. Allemaal hebben ze een zeer hechte, bijzondere band en maken ze deze wereld, ondanks al het verdriet, op alle vlakken zoveel mooier.

Gewoon door wat ze doen, geheel vrijwillig… Deze meer dan 300 schatten zijn Boven de Wolken!

Steun ons of word vrijwilliger

Boven De Wolken wil haar fotosessies blijven aanbieden aan alle sterrenouders in België. Als niet-gesubsidieerde vzw zijn we volledig afhankelijk van giften en van de dagelijkse liefdevolle inzet van honderden vrijwilligers. Wil jij ons helpen? Dat kan op veel manieren!

Sfeerbeeld VZW Boven De Wolken | Gratis professionele fotosessies voor sterrenouders