Pauline Buysse

Vrijwillige fotograaf

Pauline Buysse

Ik ben Pauline Buysse, geboren en getogen in Brugge. In mijn vrije tijd ben ik vaak bezig met fotografie, ook rij ik paard. Tegen een etentje of reisje zeg ik ook geen neen.

In 2012 ben ik afgestudeerd als pediatrisch verpleegkundige en werk momenteel op de Neonatologie van het AZ Sint-Jan. Een dienst waar ik met hart en ziel werk. Het werken met de allerkleinsten en hun ouders geeft mij zeer veel voldoening. Nog iedere dag verschiet ik ervan hoeveel wilskracht deze allerkleinste hebben. Veel mooie verhalen, maar jammer genoeg soms ook verhalen met een minder goeie afloop. Zo ben ik in contact gekomen met Boven de wolken. Ik had altijd veel bewondering voor hen. Wat zei deden voor al die kleine sterretjes en hun ouders is van onschatbare waarde.

Al enkele jaren volg ik lessen fotogafie en ben sinds januari 2023 afgestudeert als fotografe.  Wat ik momenteel als hobby uitoefen. Wie weet ooit als bijberoep. Ondertussen kan ik wel zeggen dat ik sinds 2 jaar trotse fotografe ben bij Boven de wolken. Blij dat ik deze stap gezet heb. Het is zoveel meer dan fotograferen, het is helpen herinneringen vastleggen, luisterend oor zijn voor ouders. Elke shoot is een verdrietig moment, maar bij elke shoot overheerst ook liefde, warmte en dankbaarheid. Waar ik veel voldoening uit haal. Ik hoop dan ook altijd dat de foto’s die ik geef helpen in het verwerkingsproces van ouders.

Onze wolkenfamilie

We kunnen ze niet genoeg bedanken. Al onze vrijwilligers staan dagelijks klaar voor anderen en leggen hun hele hart in onze vzw. Onze fotografen gaan dagelijks op pad, lopen een kamer binnen vol verdriet en trots. Iets waar enorm veel moed en kracht voor nodig is om dit te kunnen betekenen voor anderen.

Onze wolkenwachters staan dagelijks klaar om elk sterrenkindje een fotograaf toe te wijzen. Daarnaast hebben we nog heel wat vrijwilligers die ervoor zorgen dat het enorme werk verlicht wordt en het leefbaar blijft. Allemaal hebben ze een zeer hechte, bijzondere band en maken ze deze wereld, ondanks al het verdriet, op alle vlakken zoveel mooier.

Gewoon door wat ze doen, geheel vrijwillig… Deze meer dan 300 schatten zijn Boven de Wolken!

Steun ons of word vrijwilliger

Boven De Wolken wil haar fotosessies blijven aanbieden aan alle sterrenouders in België. Als niet-gesubsidieerde vzw zijn we volledig afhankelijk van giften en van de dagelijkse liefdevolle inzet van honderden vrijwilligers. Wil jij ons helpen? Dat kan op veel manieren!

Sfeerbeeld VZW Boven De Wolken | Gratis professionele fotosessies voor sterrenouders