Nele Basten

Vrijwillige fotograaf

Nele Basten

Ik ben Nele, mama van een 16-jarige zoon, dochters van 14 en 10 jaar, een sterrendochter waar we in 2017 na een zwangerschap van 18 weken afscheid van moesten nemen en een regenboogdochter van 5 jaar. Inderdaad een mond vol om dit allemaal op te sommen. Maar een rijtje waar ik erg trots op en af en toe eens oververmoeid door ben 😉.
Zelf ben ik 43 jaar en geef ik al 21 jaar wiskunde in de eerste graad van het secundair onderwijs. Mijn gezinsleven speelt zich vooral af tussen Aalst en Dendermonde.
Hobby’s? Sommigen vragen mij dat wel eens. In mijn vrije tijd ben ik vooral taxi voor de kids hun hobby’s. En dankzij mijn 16-jarige zoon mag ik de laatste tijd ook af en toe het nachtleven als taxi-chauffeur ontdekken. Wanneer alle ritten gedaan zijn ben ik zelf al erg blij met een tas koffie. Meer hoef ik echt niet: een tas koffie met wat zoetigheid en liefst een gezellige babbel er nog bij.

Het verlies dat mijn vriend en ik in 2017 moesten te boven komen was enorm zwaar voor het hele gezin. Ook omdat die zwangerschap tot stand was gekomen na een heftig IVF-traject. Gelukkig – je kan het misschien moeilijk geloven – konden wij dag op dag één jaar later ons regenboogje verwelkomen. Pas vanaf dat moment hebben wij alles stilaan een plaats kunnen geven.
Intussen hadden wij Boven De Wolken leren kennen doordat een familielid eveneens vroegtijdig een zwangerschap verloren had. Boven De Wolken heeft hier prachtig werk geleverd! Het kriebelde bij mij onmiddellijk om daar ook iets mee te doen maar ik ben jammer genoeg geen groot artistiek talent. Toen ik vorig jaar dan een oproep zag verschijnen om administratieve vrijwilliger te worden binnen deze mooie organisatie heb ik niet lang getwijfeld. Vandaar dat ik me dus al sinds een jaar trotse wolkenwachter mag noemen. De combinatie met mijn job en gezin zorgt ervoor dat ik niet erg veel tijd heb om wolkenwachter te zijn maar de dagen waarop ik actief ben doe ik dit met enorm veel plezier en een groot hart voor alle ouders en ziekenhuizen die ik op dat moment kan helpen.

Onze wolkenfamilie

We kunnen ze niet genoeg bedanken. Al onze vrijwilligers staan dagelijks klaar voor anderen en leggen hun hele hart in onze vzw. Onze fotografen gaan dagelijks op pad, lopen een kamer binnen vol verdriet en trots. Iets waar enorm veel moed en kracht voor nodig is om dit te kunnen betekenen voor anderen.

Onze wolkenwachters staan dagelijks klaar om elk sterrenkindje een fotograaf toe te wijzen. Daarnaast hebben we nog heel wat vrijwilligers die ervoor zorgen dat het enorme werk verlicht wordt en het leefbaar blijft. Allemaal hebben ze een zeer hechte, bijzondere band en maken ze deze wereld, ondanks al het verdriet, op alle vlakken zoveel mooier.

Gewoon door wat ze doen, geheel vrijwillig… Deze meer dan 300 schatten zijn Boven de Wolken!

Steun ons of word vrijwilliger

Boven De Wolken wil haar fotosessies blijven aanbieden aan alle sterrenouders in België. Als niet-gesubsidieerde vzw zijn we volledig afhankelijk van giften en van de dagelijkse liefdevolle inzet van honderden vrijwilligers. Wil jij ons helpen? Dat kan op veel manieren!

Sfeerbeeld VZW Boven De Wolken | Gratis professionele fotosessies voor sterrenouders