Mona Billiau

Vrijwillige fotograaf

https://www.monabilliauphotography.be/

Mona Billiau

Ik ben Mona, woon sinds kort samen met mijn vriend, katten en hond in Asse.
In mijn vrije tijd vertoef ik graag in de natuur, plan ik een volgende reis, ben ik bezig met mijn katten, wandelen met de hond. Momenteel ook veel werk met het verbouwen van ons huis en nadien hopelijk vooral ontspannen in de gezellige tuin waar ik ook ruimte zal maken voor een moestuin en dergelijke.

Ik kwam jaren geleden voor het eerst in aanraking met boven de wolken tijdens mijn opleiding als vroedvrouw. Toen was fotografie een hobby, maar ik wist dat deze organisatie zeer bijzonder was en ik er later graag deel van wou uitmaken.

Intussen werk ik als vroedvrouw en ben ik fotografe in bijberoep. Een zeer fijne combinatie waarbij geboortefotografie en reportages voor boven de wolken mijn beide beroepen perfect combineren. Daarnaast maak ik ook tijd voor zwangerschaps-, newborn-, cakesmash-, en gezinsreportages.

Sinds 2020 mag ik met trots zeggen dat ik als fotografe een verschil kan maken voor ouders die door een moeilijke periode gaan. Deze unieke momenten en echte emoties mogen meemaken en deze te kunnen omzetten in tastbare herinneringen is o zo waardevol. Uit deze vrijwillige reportages en de connectie met de gezinnen haal ik erg veel voldoening. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat mijn beelden kunnen helpen in het verwerkingsproces na het verlies van een kindje. Foto’s zijn de ideale manier om je kindje te herinneren, koesteren, je trots te delen, over je verdriet te praten,…

Onze wolkenfamilie

We kunnen ze niet genoeg bedanken. Al onze vrijwilligers staan dagelijks klaar voor anderen en leggen hun hele hart in onze vzw. Onze fotografen gaan dagelijks op pad, lopen een kamer binnen vol verdriet en trots. Iets waar enorm veel moed en kracht voor nodig is om dit te kunnen betekenen voor anderen.

Onze wolkenwachters staan dagelijks klaar om elk sterrenkindje een fotograaf toe te wijzen. Daarnaast hebben we nog heel wat vrijwilligers die ervoor zorgen dat het enorme werk verlicht wordt en het leefbaar blijft. Allemaal hebben ze een zeer hechte, bijzondere band en maken ze deze wereld, ondanks al het verdriet, op alle vlakken zoveel mooier.

Gewoon door wat ze doen, geheel vrijwillig… Deze meer dan 300 schatten zijn Boven de Wolken!

Steun ons of word vrijwilliger

Boven De Wolken wil haar fotosessies blijven aanbieden aan alle sterrenouders in België. Als niet-gesubsidieerde vzw zijn we volledig afhankelijk van giften en van de dagelijkse liefdevolle inzet van honderden vrijwilligers. Wil jij ons helpen? Dat kan op veel manieren!

Sfeerbeeld VZW Boven De Wolken | Gratis professionele fotosessies voor sterrenouders