Marc De Ryck

Vrijwillige fotograaf

Marc De Ryck

Hé,
Ik ben Marc. Fotografie heb ik van in mijn jeugd meegekregen. Als twaalfjarige – nu al meer dan een halve eeuw geleden – stond ik met mijn vader in de donkere kamer. De magie van het beeld dat op papier verschijnt is me altijd bijgebleven. Na een onderbreking (huisje, tuintje kindjes) ben ik weer gaan fotograferen, deze keer digitaal. Ik volgde de beroepsopleiding fotografie in het volwassenonderwijs waar ik afstudeerde met een project rond revalidatie en sport. Daar ontdekte ik dat het fotograferen van mensen mij sterk aansprak. Momenteel ben ik al meer dan tien jaar voorzitter van een fotografieclub in Hamme.
Beroepshalve was ik 42 jaar actief in het secundair onderwijs, waar ik een coördinerende taak had. Hier kwam in september 2021 een eind waardoor ik de tijd kreeg om als vrijwilliger aan de slag te gaan. En dan kwam Boven De Wolken. Een ideale manier om mijn technische vaardigheden als fotograaf te combineren met een sociaal engagement. Aanvankelijk vreesde ik dat het emotioneel wel eens te zwaar zou kunnen zijn, maar wat bleek: de intense ontmoetingen met een mix van pijn, verdriet maar ook veel liefde en het warme gevoel iets te kunnen betekenen voor anderen op een moeilijk moment in hun leven geven mij de nodige kracht. Wordt het al eens moeilijk, dan is er het luisterend oor van mijn echtgenote. We zijn dus eigenlijk met twee bij BDW.

Mvg
Marc De Ryck

Onze wolkenfamilie

We kunnen ze niet genoeg bedanken. Al onze vrijwilligers staan dagelijks klaar voor anderen en leggen hun hele hart in onze vzw. Onze fotografen gaan dagelijks op pad, lopen een kamer binnen vol verdriet en trots. Iets waar enorm veel moed en kracht voor nodig is om dit te kunnen betekenen voor anderen.

Onze wolkenwachters staan dagelijks klaar om elk sterrenkindje een fotograaf toe te wijzen. Daarnaast hebben we nog heel wat vrijwilligers die ervoor zorgen dat het enorme werk verlicht wordt en het leefbaar blijft. Allemaal hebben ze een zeer hechte, bijzondere band en maken ze deze wereld, ondanks al het verdriet, op alle vlakken zoveel mooier.

Gewoon door wat ze doen, geheel vrijwillig… Deze meer dan 300 schatten zijn Boven de Wolken!

Steun ons of word vrijwilliger

Boven De Wolken wil haar fotosessies blijven aanbieden aan alle sterrenouders in België. Als niet-gesubsidieerde vzw zijn we volledig afhankelijk van giften en van de dagelijkse liefdevolle inzet van honderden vrijwilligers. Wil jij ons helpen? Dat kan op veel manieren!

Sfeerbeeld VZW Boven De Wolken | Gratis professionele fotosessies voor sterrenouders