Kirsten Dreesen

Vrijwillige fotograaf

Kirsten Dreesen

Hoi ik ben Kirsten,
36 jaar mama van een sterrenkindje en 2 pubers,
en ondertussen al bijna 6 jaar vrijwilliger bij boven de wolken zowel als fotograaf als bij de wolkenwacht.

Eigen ervaring leerde maar al te goed het belang van foto’s bij het loslaten en leren leven zonder je kindje.
Dit was een belangrijke drijfveer voor mij om naar de avondschool “fotografie” te trekken.
Ik moest en zou andere mensen in diezelfde situatie foto’s kunnen bezorgen.
Het is niet elke keer eenvoudig, maar het is het wel telkens waard en ik vind het nog steeds heel bijzonder toegelaten te worden in de ouders hun ‘cocon’ van verdriet.
Weten dat je ergens een klein stukje kan helpen leggen aan de basis van het verwerken geeft telkens terug voldoening en kracht.

Ondertussen fotografeerde ik al heel wat baby’s samen met hun ouders en hebben ze één voor één een speciaal plekje bij mij.

In het dagelijks leven ben ik bloemiste en fotograaf in bijberoep.

Het liefst van alles zit ik in de open natuur lopend achter kindjes (lees kruip ik op mijn knieën door de modder, lig op mijn buik voor die ene foto)
Maak ik familie reportages of fotografeer ik een geboorte.

Ik hoop nog vele jaren deel uit te maken van deze warme ‘boven de wolken familie.

Onze wolkenfamilie

We kunnen ze niet genoeg bedanken. Al onze vrijwilligers staan dagelijks klaar voor anderen en leggen hun hele hart in onze vzw. Onze fotografen gaan dagelijks op pad, lopen een kamer binnen vol verdriet en trots. Iets waar enorm veel moed en kracht voor nodig is om dit te kunnen betekenen voor anderen.

Onze wolkenwachters staan dagelijks klaar om elk sterrenkindje een fotograaf toe te wijzen. Daarnaast hebben we nog heel wat vrijwilligers die ervoor zorgen dat het enorme werk verlicht wordt en het leefbaar blijft. Allemaal hebben ze een zeer hechte, bijzondere band en maken ze deze wereld, ondanks al het verdriet, op alle vlakken zoveel mooier.

Gewoon door wat ze doen, geheel vrijwillig… Deze meer dan 300 schatten zijn Boven de Wolken!

Steun ons of word vrijwilliger

Boven De Wolken wil haar fotosessies blijven aanbieden aan alle sterrenouders in België. Als niet-gesubsidieerde vzw zijn we volledig afhankelijk van giften en van de dagelijkse liefdevolle inzet van honderden vrijwilligers. Wil jij ons helpen? Dat kan op veel manieren!

Sfeerbeeld VZW Boven De Wolken | Gratis professionele fotosessies voor sterrenouders