Jitte Cornelissen

Vrijwillige fotograaf

Jitte Cornelissen

Al van kleinsaf aan was ik gepassioneerd door het bekijken van foto’s. Ik spendeerde uren aan het observeren van stilstaande momenten – herinneringen door de ogen van verscheidene fotografen. Het kunstzinnige zat in onze familie en werd me vooral meegegeven door mijn vader en grootvader. Maar daar was ik me, snuisterend door alle foto’s in de verschillende kasten, nog niet van bewust.

Ik groeide op en was de vriendin die overal foto’s van nam, soms tot grote ergernis van de personen waarmee ik op pad was. Maar hun dankbaarheid bij het zien van de beelden achteraf zorgde ervoor dat ik dit bleef doen, in volle spontaniteit en enthousiasme. Toen ik een studierichting diende te kiezen, heb ik lang getwijfeld. Het technische aspect van de fotografie hield me tegen, waardoor ik uiteindelijk koos voor orthopedagogie.

Tot op de dag van vandaag werk ik in de sociale sector, specifiek als contextbegeleidster van gezinnen met jongeren met een GES+problematiek. Ik doe dit met ongelooflijk veel plezier, en probeer mijn interesse voor fotografie hierin te verweven. Daar ben ik hoe langer hoe bewuster mee bezig. De combinatie van hulpverlening en fotografie in de realiteit brengen, is een droom van mij. En dat is, naast het feit dat vrienden me hierop wezen, één van de belangrijkste redenen waarom ik bij vzw Boven De Wolken terecht kwam.

Foto’s nemen van sterrenkindjes, is zoveel meer dan enkel foto’s nemen. Je komt in contact met mensen die een diep verdriet ervaren en dient hier enorm empathisch mee om te gaan, hen zo goed mogelijk aan te voelen. Daarnaast ben je gefocust op het technische aspect van de fotografie. Je hebt maar één kans om dit tot een goed einde te brengen. Onze taak als vrijwilliger is zo waardevol en betekent enorm veel voor de gezinnen waarmee je in contact komt, maar evengoed voor jezelf.  Ik bezie het als het verkrijgen van pure rijkdom. En ik blijf bijleren. Door aan de slag te gaan als vrijwilliger bij vzw Boven De Wolken is er al een stukje van mijn droom bereikt. Het is een opstapje naar meer…

Daarnaast ben ik trotse mama van Merin en Zev, en vrouw van Rob, die mijn wereld elke dag verrijken en me de ruimte geven om deel te nemen aan dit soort van prachtige initiatieven. Daar ben ik zowel dankbaar voor als trots op.

Bijgevolg ga ik keer op keer, met goede moed en een heel warm gevoel op pad voor vzw Boven De Wolken. Ik hoop dit nog lang te mogen doen, en zo mijn hart verder te mogen vullen met de puurheid en liefde van de gezinnen en sterrenkindjes die ik ontmoet, hoe intens en verdrietig dit ook mag en kan zijn.

Onze wolkenfamilie

We kunnen ze niet genoeg bedanken. Al onze vrijwilligers staan dagelijks klaar voor anderen en leggen hun hele hart in onze vzw. Onze fotografen gaan dagelijks op pad, lopen een kamer binnen vol verdriet en trots. Iets waar enorm veel moed en kracht voor nodig is om dit te kunnen betekenen voor anderen.

Onze wolkenwachters staan dagelijks klaar om elk sterrenkindje een fotograaf toe te wijzen. Daarnaast hebben we nog heel wat vrijwilligers die ervoor zorgen dat het enorme werk verlicht wordt en het leefbaar blijft. Allemaal hebben ze een zeer hechte, bijzondere band en maken ze deze wereld, ondanks al het verdriet, op alle vlakken zoveel mooier.

Gewoon door wat ze doen, geheel vrijwillig… Deze meer dan 300 schatten zijn Boven de Wolken!

Steun ons of word vrijwilliger

Boven De Wolken wil haar fotosessies blijven aanbieden aan alle sterrenouders in België. Als niet-gesubsidieerde vzw zijn we volledig afhankelijk van giften en van de dagelijkse liefdevolle inzet van honderden vrijwilligers. Wil jij ons helpen? Dat kan op veel manieren!

Sfeerbeeld VZW Boven De Wolken | Gratis professionele fotosessies voor sterrenouders