Dave Lust

Vrijwillige fotograaf

Dave Lust

Dag iedereen,

Mijn naam is Dave, geboren in het jaar 1983. Mijn jeugdjaren bracht ik door in de Guldensporenstad en ben eigenlijk blijven hangen in Zuid-West-Vlaanderen.
Vandaag ben ik reeds 12 jaar getrouwd met Lynn en hebben we 2 enthousiaste zonen van 8 en 10.

Al van jongs af was fotografie heel aanwezig. Via mijn vader en grootvader werd de liefde voor diafragma, sluitersnelheid en compositie doorgegeven. Het duurde dan ook niet lang of ik mocht zelf op het knopje duwen.

De meeste dingen die ik vandaag weet van fotografie heb ik uit boeken, YouTube video’s en heel veel slechte foto’s. Ik had meer en meer het gevoel dat ik iets wilde doen met mijn kennis en passie voor fotografie. En op een dag was er een oproep op Facebook die heel veel veranderde: “Boven De Wolken is op zoek naar vrijwillige fotografen”. Ja, misschien was dit wel iets voor mij. Maar toen kwamen de vragen: zal dit wel iets voor mij zijn, ben ik wel goed genoeg, …Na veel nadenken heb ik me toch maar ingeschreven, niet goed wetende waar ik aan begon.

Maar daar ging ik snel genoeg achter komen want in juni 2019 mocht ik beginnen als stagiair. En dan gaat plots de gsm: “Dave, je hebt vanavond je eerste shoot. Veel succes.”

Vandaag ben ik geen stagiair meer en ben ik echt overtuigd van het nuttige werk dat we doen bij “Boven De Wolken”. Om nog maar te zwijgen over de fantastische groep mensen.

Fotograaf bij BDW staat voor mij gelijk aan belangeloos steun geven aan mensen die een zeer moeilijke periode doormaken. Ik merk meer en meer dat dit niet enkel wil zeggen mooie foto’s nemen. Het wil ook zeggen dat je een steun bent voor de sterrenouders, familie en vrienden.

En neen, fotograferen bij BDW is niet eenvoudig, ik zal het niet ontkennen. Je komt in aanraking met heel veel verdriet. Zelfs als man ben ik daar niet ongevoelig voor en kan het emotioneel zwaar zijn.
Maar wat is de voldoening groot als je nadien gecontacteerd wordt door de ouders om je te bedanken voor alles.

Het is dan ook met trots dat ik mezelf fotograaf bij “Boven De Wolken” kan en mag noemen.

Onze wolkenfamilie

We kunnen ze niet genoeg bedanken. Al onze vrijwilligers staan dagelijks klaar voor anderen en leggen hun hele hart in onze vzw. Onze fotografen gaan dagelijks op pad, lopen een kamer binnen vol verdriet en trots. Iets waar enorm veel moed en kracht voor nodig is om dit te kunnen betekenen voor anderen.

Onze wolkenwachters staan dagelijks klaar om elk sterrenkindje een fotograaf toe te wijzen. Daarnaast hebben we nog heel wat vrijwilligers die ervoor zorgen dat het enorme werk verlicht wordt en het leefbaar blijft. Allemaal hebben ze een zeer hechte, bijzondere band en maken ze deze wereld, ondanks al het verdriet, op alle vlakken zoveel mooier.

Gewoon door wat ze doen, geheel vrijwillig… Deze meer dan 300 schatten zijn Boven de Wolken!

Steun ons of word vrijwilliger

Boven De Wolken wil haar fotosessies blijven aanbieden aan alle sterrenouders in België. Als niet-gesubsidieerde vzw zijn we volledig afhankelijk van giften en van de dagelijkse liefdevolle inzet van honderden vrijwilligers. Wil jij ons helpen? Dat kan op veel manieren!

Sfeerbeeld VZW Boven De Wolken | Gratis professionele fotosessies voor sterrenouders