Célinde Neirinck

Vrijwillige fotograaf

Célinde Neirinck

Hey! Mijn naam is Célinde. Geboren in Izegem maar sinds een aantal jaar samen met mijn vriend verhuist naar Oostkamp. Naast vriendin ben ik ook trotse mama van 2 deugnieten. Ik ben verpleegkundige van opleiding en werk als anesthesieverpleegkundige in het AZ Sint-Lucasziekenhuis te Assebroek.

Al zolang ik me kan herinneren hebben foto’s een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Als kind keek ik graag in de oude plakboeken van mijn grootouders en de fotoalbums van mijn ouders. Pas toen mijn zoontje geboren werd kreeg ik pas echt de kriebel voor fotografie te pakken. Van alle mooie momenten en van alle mijlpalen moest en zou ik foto’s hebben! Zo heb ik mezelf stilletjesaan het fotograferen aangeleerd, door veel youtube en vooral veel oefenen.

VZW Boven de wolken kende ik al een tijdje maar ik durfde nooit de stap te zetten om me aan te melden als vrijwilliger. Enerzijds omdat ik bang was dat dit me veel te emotioneel zou raken en anderzijds omdat ik geen professionele fotograaf ben. Maar nu ik de stap heb gezet om als vrijwillig fotograaf op pad te gaan merk ik pas in wat voor warme familie ik ben terechtgekomen. Wat mij vooral raakt tijdens een fotoshoot is dat je naast het verdriet ook getuige mag zijn van enorm veel trots en liefde. En dat mogen vastleggen voor ouders zodat ze dit hun leven lang als tastbare herinnering kunnen koesteren is voor mij de reden dat ik nog geen seconde spijt heb gehad van mijn aanmelding als vrijwilliger.

Onze wolkenfamilie

We kunnen ze niet genoeg bedanken. Al onze vrijwilligers staan dagelijks klaar voor anderen en leggen hun hele hart in onze vzw. Onze fotografen gaan dagelijks op pad, lopen een kamer binnen vol verdriet en trots. Iets waar enorm veel moed en kracht voor nodig is om dit te kunnen betekenen voor anderen.

Onze wolkenwachters staan dagelijks klaar om elk sterrenkindje een fotograaf toe te wijzen. Daarnaast hebben we nog heel wat vrijwilligers die ervoor zorgen dat het enorme werk verlicht wordt en het leefbaar blijft. Allemaal hebben ze een zeer hechte, bijzondere band en maken ze deze wereld, ondanks al het verdriet, op alle vlakken zoveel mooier.

Gewoon door wat ze doen, geheel vrijwillig… Deze meer dan 300 schatten zijn Boven de Wolken!

Steun ons of word vrijwilliger

Boven De Wolken wil haar fotosessies blijven aanbieden aan alle sterrenouders in België. Als niet-gesubsidieerde vzw zijn we volledig afhankelijk van giften en van de dagelijkse liefdevolle inzet van honderden vrijwilligers. Wil jij ons helpen? Dat kan op veel manieren!

Sfeerbeeld VZW Boven De Wolken | Gratis professionele fotosessies voor sterrenouders