An Nelissen

Vrijwillige fotograaf

An Nelissen

Ik ben An, woon in Gent (Uustakker) en ben alleenstaande mama van 3 tienermeisjes. Al twee jaar ga ik op pad als vrijwilliger-fotografe voor bij Boven de Wolken.

Als puber fotografeerde ik al eindeloos mijn omgeving, soms tot vervelens toe. Maar mijn ouders vonden fotografie geen echte studierichting en dus koos ik voor communicatie en journalistiek. Fotografie volgde ik in avondschool. Achteraf bekeken is dat geen slechte combinatie want amper een maand na af te studeren, kon ik aan de slag op de fotoredactie van de krant De Standaard, waar ik ondertussen al 21 jaar werk. Eigen fotografie is sindsdien een leuk bijberoep. Mensen zijn zo schoon, ik geniet hard van samen een leuk, spontaan gezinsmoment vast te leggen.

Ik ben ook mama van drie geweldige dochters, elk met een medische zorgrugzak. Mijn jongste dochter Flo lijdt aan een zware vorm van epilepsie en heeft hierdoor een vrij zware mentale handicap.  De voorbije jaren bracht ik eindeloze uren (en nachten) door in ziekenhuizen. Een kind met een beperking is soms zwaar maar het leert je wel focussen op wat echt belangrijk is.

Ik speelde al langer met het idee me aan te melden als fotografe bij Boven de Wolken maar ik wou eerst zeker zijn dat ik het mentaal en fysiek zou aankunnen, in combinatie met mijn gezin. Het was nochtans de beste beslissing ooit. Ouders van sterrenkindjes kunnen helpen, al is het maar een klein beetje, vind ik een hele eer . Op het moeilijkste moment van hun leven hen toch een warm, mooi en liefdevol moment en herinnering bezorgen is heel bijzonder. Bovendien is Boven de Wolken zo een warme vereniging vol prachtige mensen met het hart op de juiste plaats.

Onze wolkenfamilie

We kunnen ze niet genoeg bedanken. Al onze vrijwilligers staan dagelijks klaar voor anderen en leggen hun hele hart in onze vzw. Onze fotografen gaan dagelijks op pad, lopen een kamer binnen vol verdriet en trots. Iets waar enorm veel moed en kracht voor nodig is om dit te kunnen betekenen voor anderen.

Onze wolkenwachters staan dagelijks klaar om elk sterrenkindje een fotograaf toe te wijzen. Daarnaast hebben we nog heel wat vrijwilligers die ervoor zorgen dat het enorme werk verlicht wordt en het leefbaar blijft. Allemaal hebben ze een zeer hechte, bijzondere band en maken ze deze wereld, ondanks al het verdriet, op alle vlakken zoveel mooier.

Gewoon door wat ze doen, geheel vrijwillig… Deze meer dan 300 schatten zijn Boven de Wolken!

Steun ons of word vrijwilliger

Boven De Wolken wil haar fotosessies blijven aanbieden aan alle sterrenouders in België. Als niet-gesubsidieerde vzw zijn we volledig afhankelijk van giften en van de dagelijkse liefdevolle inzet van honderden vrijwilligers. Wil jij ons helpen? Dat kan op veel manieren!

Sfeerbeeld VZW Boven De Wolken | Gratis professionele fotosessies voor sterrenouders