Inge Bernaers

Vrijwillige fotograaf

http://www.geraakt.be

Inge Bernaers

Ik ben Inge Bernaers, gelukscoach en getrouwd met mijn grote liefde Geert. Samen hebben we 3 schatten van kinderen én een geweldige knuffelhond, meneer Marcel.

Als hoogsensitieve knuffelmama ben ik een enorm emo-mens en creatieve bezige bij. Bovendien altijd in de weer om mensen, vaak in een moeilijke fase in hun leven, te begeleiden.

Na 22 jaren dienst in het Jessa Ziekenhuis van Hasselt besloot ik dat ik meer met mijn creativiteit én emoties moest doen, ik wou iets betekenen voor mensen, ik wou het verschil maken. Door mijn vrijwilligerswerk bij De Verdwaalde Ooievaar vzw was ik al veel bezig met ‘rouw’ … en wist ik dat rouwen iets is dat je niet alleen kan doen. Je hebt ‘handvaten’ nodig…

Bij Boven de Wolken zocht men op dat moment nog fotografen maar … daarvoor moest je natuurlijk ‘fotograaf’ zijn, en nét dat was ik niet… nog niet! ‘Maar wat niet is kan nog komen’ dacht ik, dus ik gaf prompt mijn job op en besloot fotografie te gaan studeren. Een heel nieuwe wereld ging voor mij open, DIT was wat ik wou doen … ik kon eindelijk doen wat ik graag deed en kon mensen gelukkig ‘zien’ en gelukkig ‘maken’.

In 2021 kwam ik dan uiteindelijk bij de warme Boven de Wolken-familie terecht waar we samen met jullie de mooiste herinneringen trachten te maken. Samen met jullie probeer ik het scherpste kantje van het verdriet te halen, we huilen samen, praten samen, lachen wel eens samen … samen maken we jullie als ouders trots.

Met mijn foto’s probeer ik jullie handvaten te reiken, ik wil het verschil maken … en ook al is dat niet meteen, dan is het wel een handvat voor later. Samen proberen we de herinnering levend te houden en het zwarte randje aan iedere foto langzaam te laten veranderen in een gouden randje.

Dikke knuffel – X – Inge.

Onze wolkenfamilie

We kunnen ze niet genoeg bedanken. Al onze vrijwilligers staan dagelijks klaar voor anderen en leggen hun hele hart in onze vzw. Onze fotografen gaan dagelijks op pad, lopen een kamer binnen vol verdriet en trots. Iets waar enorm veel moed en kracht voor nodig is om dit te kunnen betekenen voor anderen.

Onze wolkenwachters staan dagelijks klaar om elk sterrenkindje een fotograaf toe te wijzen. Daarnaast hebben we nog heel wat vrijwilligers die ervoor zorgen dat het enorme werk verlicht wordt en het leefbaar blijft. Allemaal hebben ze een zeer hechte, bijzondere band en maken ze deze wereld, ondanks al het verdriet, op alle vlakken zoveel mooier.

Gewoon door wat ze doen, geheel vrijwillig… Deze meer dan 300 schatten zijn Boven de Wolken!

Steun ons of word vrijwilliger

Boven De Wolken wil haar fotosessies blijven aanbieden aan alle sterrenouders in België. Als niet-gesubsidieerde vzw zijn we volledig afhankelijk van giften en van de dagelijkse liefdevolle inzet van honderden vrijwilligers. Wil jij ons helpen? Dat kan op veel manieren!

Sfeerbeeld VZW Boven De Wolken | Gratis professionele fotosessies voor sterrenouders