Icoon ster | Boven De Wolken

Quinn*

We moesten de zwangerschap afbreken om je geen verdere pijn te laten lijden, want zonder niertjes was jij jezelf aan het vergiftigen… Je dronk vruchtwater maar kon het niet uitpl... verder lezen

Lieve mama’s en papa’s,

Ik wil hier ook graag mijn verhaal vertellen, gewoon om het gevoel te hebben dat we niet alleen zijn… Helaas zijn we niet alleen…

Mijn nieuwe partner en ik hebben vorig jaar in september een dubbele miskraam gehad. Het heeft lang geduurd eer we dat verwerkt hadden, want zwanger worden gaat voor ons niet zo vlotjes. Maar in juni kregen we het nieuws dat ik opnieuw zwanger was van een prachtig klein ventje! Wat waren we gelukkig en blij enerzijds, maar o zo bang anderzijds, want we hadden al 2 kindjes verloren…

Om de 2 weken ging ik op controle en zag ik mijn baby’tje groeien en rollebollen in mijn buik. We kwamen aan de 12 wekenecho en hij was perfect in orde! Ook de NIP-test was perfect. We gingen naar een pretecho om het geslacht zeker te weten. Ik was zwanger van een zoontje, wat waren we gelukkig! De mevrouw van de pretecho zei wel dat ons kindje weinig vruchtwater rond zich had en dat er waarschijnlijk een scheurtje in mijn vliezen zat. Ik zou best eens op controle gaan zodat ik platte rust zou krijgen. Ik hoefde mij niet ongerust te maken, want ons kindje was in orde!

De dag erna was ons huwelijksfeest. Daar hebben we een gender reveal party gehouden om aan iedereen te laten weten dat we een zoontje gingen krijgen. Iedereen was dolgelukkig en wij als ouders zeker! Toch speelde de gedachte in mijn hoofd dat ik zeker op controle moest gaan.

Ik ging naar het ziekenhuis en toen de gynaecoloog op de echo bevestigde dat ik inderdaad te weinig vruchtwater had, keek hij verder naar alle organen. Ons zoontje had alles… behalve niertjes. Ik ben nog nooit zo hard van mijn roze wolk naar beneden gevallen. ? Ons perfecte zoontje was niet levensvatbaar. 1 op de 5000 kindjes heeft deze aandoening en wij hadden volgens de gynaecoloog ‘pech’. Wat een pijnlijk woord… Ons mooie, perfecte kindje had pech. Hartverscheurend…

We moesten de zwangerschap afbreken om je geen verdere pijn te laten lijden, want zonder niertjes was jij jezelf aan het vergiftigen… Je dronk vruchtwater maar kon het niet uitplassen. Zonder vruchtwater konden jouw longetjes zich niet openzetten… en kon jij niet meer rollebollen in mama’s buik.

Daarna volgden de verplichte wettelijke 7 dagen ‘bedenktijd’. Verschrikkelijk… Weten dat jij misschien pijn had en niets kunnen doen… Wij hadden gewoon geen keus… Waarom dan die bedenktijd? ?

Woensdag 7 september 2022 was het zover en ben ik op 15 weken zwangerschap bevallen van ons zoontje Quinn. ?

Wat was je mooi, zo perfect en volmaakt! Wat voelde het verschrikkelijk om je los te moeten laten… ons prachtige, lieve, mooie zoontje.

Ik ben Boven De Wolken zo dankbaar voor de prachtige foto’s van ons kleine wondertje. Ons kleine, mooie, prachtige lichtje in een hemel vol mooie sterretjes. ❤️?

Lieve Quinn, ik wou je zoveel tonen, wou je de wereld laten zien… Maar we kregen die kans niet.

Mama en papa houden zoveel van jou, onze kleine prachtige Quinn! ?

Deel jouw verhaal met andere sterrenouders

Wens je andere sterrenouders een hart onder de riem te steken of jouw verhaal en dat van jouw sterretje te delen?

Bezorg ons jouw verhaal of persoonlijke ervaringen met Boven De Wolken en wij zorgen ervoor dat dit een mooi plaatsje krijgt op onze website.

Sfeerbeeld VZW Boven De Wolken | Gratis professionele fotosessies voor sterrenouders
Iconen sterren | Boven De Wolken

Steun ons of word vrijwilliger

Boven De Wolken wil haar fotosessies blijven aanbieden aan alle sterrenouders in België. Als niet-gesubsidieerde vzw zijn ze volledig afhankelijk van giften en van de dagelijkse liefdevolle inzet van honderden vrijwilligers. Wil jij ons helpen? Dat kan op veel manieren!

Sfeerbeeld VZW Boven De Wolken | Gratis professionele fotosessies voor sterrenouders
close