Marc Bauwens

Vrijwillige fotograaf

Marc Bauwens

Opgegroeid in het analoge fotografietijdperk…maar sedert 2013 lessen beginnen volgen in de digitale fotografie. En het is daar dat ik het geluk teruggevonden heb bij mijn mateke (en sedert 2015 mijn vrouw) Dominique. Ze is sedert midden 2017 fotografe bij Boven De Wolken, en het is dank zij haar dat ik de warme familie, die BDW is, heb leren kennen.

Is het raar dat ik, ingenieur van opleiding en voordien altijd sterk gepassioneerd door urbex- en architectuurfotografie, sedert september 2018 fotograaf bij Boven De Wolken ben geworden? Achteraf gezien niet, omdat ik fotografisch steeds meer evolueer naar het fotograferen van mensen, het vastleggen van emoties…

We proberen mooie, blijvende herinneringen te creëren voor de getroffen ouders… Maar het geeft mij ook telkens ook zo’n warm gevoel als het lukt om de ouders toch nog enkele bijzondere momenten met hun prachtige kleintjes te laten beleven, als het lukt om hen de angst en de afstand te laten overwinnen, als het lukt om hen te laten zien hoe mooi hun kindje is… het resultaat van hun liefde.

Onze wolkenfamilie

We kunnen ze niet genoeg bedanken. Al onze vrijwilligers staan dagelijks klaar voor anderen en leggen hun hele hart in onze vzw. Onze fotografen gaan dagelijks op pad, lopen een kamer binnen vol verdriet en trots. Iets waar enorm veel moed en kracht voor nodig is om dit te kunnen betekenen voor anderen.

Onze wolkenwachters staan dagelijks klaar om elk sterrenkindje een fotograaf toe te wijzen. Daarnaast hebben we nog heel wat vrijwilligers die ervoor zorgen dat het enorme werk verlicht wordt en het leefbaar blijft. Allemaal hebben ze een zeer hechte, bijzondere band en maken ze deze wereld, ondanks al het verdriet, op alle vlakken zoveel mooier.

Gewoon door wat ze doen, geheel vrijwillig… Deze meer dan 300 schatten zijn Boven de Wolken!

Steun ons of word vrijwilliger

Boven De Wolken wil haar fotosessies blijven aanbieden aan alle sterrenouders in België. Als niet-gesubsidieerde vzw zijn we volledig afhankelijk van giften en van de dagelijkse liefdevolle inzet van honderden vrijwilligers. Wil jij ons helpen? Dat kan op veel manieren!

Sfeerbeeld VZW Boven De Wolken | Gratis professionele fotosessies voor sterrenouders