Jill Van Gastel

Vrijwillige medewerker

Jill Van Gastel

Staat in voor opvolging van de oproepen

Trotse mama van Amber en Noor.

In augustus 2010 gestart als vroedvrouw op de materniteit van het Henri Serruys ziekenhuis te Oostende. Na enkele maanden had ik al door dat ik mijn hart verloren had op onze neonatologie.

Op onze prachtige materniteit heb ik Anneleen leren kennen, hierdoor heb ik het oprichten van Boven De Wolken van op de eerste rij kunnen mee volgen.

Wat gestart is als een klein project van Anneleen en Sharon groeide snel uit tot wat het nu is, mijn 2de familie, een geweldige groep waar iedereen zichzelf kan zijn, waar vriendschappen ontstaan, veel luisterende oren en schouders om op te huilen, een familie die altijd klaar staat voor elkaar.

In 2015 ben ik mezelf even verloren en kwam ik op een T-kruispunt terecht.

Het heeft even geduurd om te beseffen wie ik echt ben en wat ik wil in mijn leven.

Ik had nood aan nieuwe uitdagingen.

Toen Anneleen me vroeg of ik het zag zitten om mee de groep ‘verjaardagskaartjes schrijven’ op te richten en te begeleiden, zag ik dit natuurlijk helemaal zitten.

In 2017 heb ikzelf een miskraam te verwerken gekregen en dit heeft me als mens doen inzien hoe pijnlijk het is om het verlies van een kind te moeten verwerken. Door deze ervaring wou ik me nog meer inzetten voor deze prachtige VZW en ben ik  in de groep ‘Wolkenwachters’ gekomen.

Onze wolkenfamilie

We kunnen ze niet genoeg bedanken. Al onze vrijwilligers staan dagelijks klaar voor anderen en leggen hun hele hart in onze vzw. Onze fotografen gaan dagelijks op pad, lopen een kamer binnen vol verdriet en trots. Iets waar enorm veel moed en kracht voor nodig is om dit te kunnen betekenen voor anderen.

Onze wolkenwachters staan dagelijks klaar om elk sterrenkindje een fotograaf toe te wijzen. Daarnaast hebben we nog heel wat vrijwilligers die ervoor zorgen dat het enorme werk verlicht wordt en het leefbaar blijft. Allemaal hebben ze een zeer hechte, bijzondere band en maken ze deze wereld, ondanks al het verdriet, op alle vlakken zoveel mooier.

Gewoon door wat ze doen, geheel vrijwillig… Deze meer dan 300 schatten zijn Boven de Wolken!

Steun ons of word vrijwilliger

Boven De Wolken wil haar fotosessies blijven aanbieden aan alle sterrenouders in België. Als niet-gesubsidieerde vzw zijn we volledig afhankelijk van giften en van de dagelijkse liefdevolle inzet van honderden vrijwilligers. Wil jij ons helpen? Dat kan op veel manieren!

Sfeerbeeld VZW Boven De Wolken | Gratis professionele fotosessies voor sterrenouders