Anke Lyssens

Vrijwillige medewerker

Anke Lyssens

Staat in voor de organisatie van de evenementen.

Fiere mama van Loui*, Suus en stapelzot van mijn partner Dimi. Daarnaast ben ik lid van de Boven De Wolken-familie sinds september 2017.

17 mei 2017 is een dag die voor eeuwig in mijn hart en geheugen gegrift is. Die dag ben ik sterrenmama geworden van mijn zoontje Loui, overleden in mijn buik na bijna 38 weken zwangerschap. Op deze manier ben ik in contact gekomen met Boven de Wolken en sindsdien draag ik de organisatie meer dan een warm hart toe.

Hoe krijgt het leven terug vorm na zo’n zwaar verlies? Al maanden worstel ik met de leegte, met het verlies van zoveel meer dan alleen mijn kindje… stap voor stap keert de oude ik terug, nooit meer heel maar gewoonweg anders.

Het gevoel dat ik iets positief aan het verlies moest koppelen was er snel, samen met de oneindige dankbaarheid voor wat Boven de Wolken voor ons gedaan heeft. Het was dus een logische stap dat ik mezelf op een presenteerblaadje heb aangeboden om een bijdrage te kunnen leveren aan deze prachtige vzw.

Sinds september ondersteun ik mee het ‘organiserend comité’. Organiseren zit me in het bloed – op professioneel vlak ben ik daar ook dagelijks met bezig – dus een heel dankbare taak. Mijn inbreng is tot nu toe nog niet heel groot geweest (ondertussen zwanger van ons regenboogzusje) maar daar hoop ik snel verandering in te brengen.

Voor mij is Boven de Wolken meer dan een organisatie, het is een verbond tussen mensen met het hart op de juiste plaats, een hart voor elkaar en voor alle sterrenkindjes en -ouders. Het is dan ook een hele eer om opgenomen te worden in deze familie.
Wanneer een heleboel warme mensen elkaar ontmoeten, gebeurt er iets magisch, krachten worden gebundeld en uit verdriet ontstaat plots hoop. Elke dag wat meer hoop en bakken liefde, het beste medicijn… <3

Liefs, Anke

Onze wolkenfamilie

We kunnen ze niet genoeg bedanken. Al onze vrijwilligers staan dagelijks klaar voor anderen en leggen hun hele hart in onze vzw. Onze fotografen gaan dagelijks op pad, lopen een kamer binnen vol verdriet en trots. Iets waar enorm veel moed en kracht voor nodig is om dit te kunnen betekenen voor anderen.

Onze wolkenwachters staan dagelijks klaar om elk sterrenkindje een fotograaf toe te wijzen. Daarnaast hebben we nog heel wat vrijwilligers die ervoor zorgen dat het enorme werk verlicht wordt en het leefbaar blijft. Allemaal hebben ze een zeer hechte, bijzondere band en maken ze deze wereld, ondanks al het verdriet, op alle vlakken zoveel mooier.

Gewoon door wat ze doen, geheel vrijwillig… Deze meer dan 300 schatten zijn Boven de Wolken!

Steun ons of word vrijwilliger

Boven De Wolken wil haar fotosessies blijven aanbieden aan alle sterrenouders in België. Als niet-gesubsidieerde vzw zijn we volledig afhankelijk van giften en van de dagelijkse liefdevolle inzet van honderden vrijwilligers. Wil jij ons helpen? Dat kan op veel manieren!

Sfeerbeeld VZW Boven De Wolken | Gratis professionele fotosessies voor sterrenouders