Kristel Nijskens

Vrijwillige fotograaf

https://www.ikhouvanfotografie.be

Kristel Nijskens

Trotse partner van Jan. Plusmama van Robbe. Pleegmama in wording. Baasje van Pixel, de kat en van Lens en Clair(-Obscure), twee dwergpinchers.

Op mijn 14de kocht ik mijn eerste Canon fototoestel met mijn spaarcenten. Vanaf dat moment was ik geen moment meer van mijn camera weg te slaan. Ik heb na het middelbaar eerst nog een ommetje gemaakt naar interieurarchitectuur om daarna via de IT/ICT/Telecom als een boemerang terug naar de fotografie te vliegen en studeerde ik af in avondonderwijs als fotokunstenaar. Tijdens die studies startte ik tevens in 2006 als fotograaf in bijberoep. Wat ik in de loop van die volgende jaren steeds meer en meer ging beseffen is dat ik enorm veel energie krijg als ik fotografeer. Mensen en dieren. Als ik dan hier en daar ergens in de wereld een prijs won met mijn foto’s begon ik te geloven dat ik het misschien wel kon en dat er misschien wel méér in mijn fotografie zat dan enkel een bijberoep. Met die gedachte heb ik een hele tijd rondgelopen. Een goedbetaalde IT/ICT/Telecom baan opgeven? Om dan in het grote zwarte-zelfstandige-fotografen-gat te springen? Ik heb dat lang niet durven doen. En… toch deed ik het! Vier jaar geleden nam ik, héél impulsief, een fotowinkel over in het centrum van Boom. Wég met de telecom, welkom passie!

Ondertussen ben ik fulltime fotograaf en is www.ikhouvanfotografie.be een vaste waarde geworden in Boom en ver daarbuiten. Jan is de man achter mij die mij die extra push heeft gegeven om volledig voor mijn passie te gaan! Ik geef in mijn fotografie mijn eigen realiteit op een serene, gevoelige en artistieke manier weer. Emoties die een tipje van de sluier willen oplichten, maak ik zichtbaar via een momentopname en ik tracht daarmee de schoonheid in die seconde te vangen. Deze ‘delighted’ ervaring deel ik als professioneel fotograaf graag met ieder verliefd koppel, fris model, wijze oma, pasgeboren baby en groeiend bedrijf.

Ik ben vrijwillige fotograaf geworden bij Boven De Wolken omdat ik een aantal sterrenouders ken. Mensen die hun sterren de afgelopen 20 jaren verloren… helaas lang voor Boven De Wolken bestond. Voor hen kan ik helaas geen foto’s meer maken, en ik hoop via deze weg dat ik tastbare herinneringen kan geven aan toekomstige sterrenouders.

Want… foto’s onthouden wat mensen vergeten.

 

Onze wolkenfamilie

We kunnen ze niet genoeg bedanken. Al onze vrijwilligers staan dagelijks klaar voor anderen en leggen hun hele hart in onze vzw. Onze fotografen gaan dagelijks op pad, lopen een kamer binnen vol verdriet en trots. Iets waar enorm veel moed en kracht voor nodig is om dit te kunnen betekenen voor anderen.

Onze wolkenwachters staan dagelijks klaar om elk sterrenkindje een fotograaf toe te wijzen. Daarnaast hebben we nog heel wat vrijwilligers die ervoor zorgen dat het enorme werk verlicht wordt en het leefbaar blijft. Allemaal hebben ze een zeer hechte, bijzondere band en maken ze deze wereld, ondanks al het verdriet, op alle vlakken zoveel mooier.

Gewoon door wat ze doen, geheel vrijwillig… Deze meer dan 300 schatten zijn Boven de Wolken!

Steun ons of word vrijwilliger

Boven De Wolken wil haar fotosessies blijven aanbieden aan alle sterrenouders in België. Als niet-gesubsidieerde vzw zijn we volledig afhankelijk van giften en van de dagelijkse liefdevolle inzet van honderden vrijwilligers. Wil jij ons helpen? Dat kan op veel manieren!

Sfeerbeeld VZW Boven De Wolken | Gratis professionele fotosessies voor sterrenouders