Liesbeth Gavriilakis

Liesbeth Gavriilakis

Ik woon met mijn man en twee prachtige zoontjes Jakob (5) en Hendrik (2) in Bree. De fotomicrobe had ik al snel te pakken en mijn man verraste mij op moederdag eens met mijn eerste spiegelreflexcamera. Een drietal jaar geleden is mijn fotocarrière in een stroomversnelling geraakt, waardoor ik nu fulltime met mijn passie kan bezig zijn.

Naast het fotograferen en portretteren, ben ik ook graag met de mens zelf bezig. De mens voor mijn lens is zo boeiend. Als fotograaf neem je een momentopname van een bepaalde fase in het leven van de mensen en je legt het voor eeuwig vast. De afwisseling in mijn job (…ik noem het niet graag ‘job’) maakt het ontzettend boeiend. Een verrimpeld vingertje van een pasgeboren baby, de onhandige poses van nieuwe papa’s met hun kleintje, een schaterlach van een peuter, een liefdevolle blik van een bruidegom naar zijn bruid, glunderende zakenpartners voor hun nieuw bedrijf, een trotse oma met al haar kleinkinderen… en dan de mama’s. Die raken bij mij nog altijd een gevoelige snaar. De liefde van een mama voor haar kinderen is prachtig om op foto vast te leggen.

Toen ik enkele keren getagd werd in een oproep voor nieuwe BdW fotografen, heb ik eerst even getwijfeld. Uiteraard stel je je de vraag of je het emotioneel aan zal kunnen… Het grootste verdriet mee beleven en vastleggen op foto. Maar mijn twijfel ruimde plaats voor vastberadenheid na het lezen van het verhaal van Sharon en Anneleen. Ik wou helpen, ik sloot me aan. Ik kwam terecht in een wondermooie Boven de Wolken groep. De liefde en warmte die in de groep leeft is onbeschrijflijk. Je kan met al je twijfels, zorgen en emoties bij de anderen terecht. Dit zorgt ervoor dat we er beter kunnen zijn voor alle sterrenouders die we ondersteunen. Je bent blij dat je sterrenouders iets ongelooflijk waardevol kan schenken, de eerste en tegelijk laatste beelden van hun dierbaar sterretje. Maar tegelijk denk je élke keer: waarom toch…? Hartverscheurend. 
Oprecht respect en bewondering voor alle sterrenouders, voor de prachtige vzw, voor Anneleen en Sharon (beide toppertjes!), voor alle lieve BDW fotografen, voor de crea-dames die prachtige mini-kleertjes maken… alle – en dan vooral ‘mijn’ – sterrenkindjes zitten in ons hart … 

www.lg-fotografie.be

Boven de wolken
0472/71.72.07
info@bovendewolken.be
Nokerseweg 142
8790 Waregem